Home / Domeinbalie wordt RealHosting / Beheer abonnementen en facturatie

Beheer abonnementen en facturatie

Op dinsdag 8 september 2020 worden alle klantgegevens en abonnementen administratief omgezet naar RealHosting. Daarna zal het controlepaneel van Domeinbalie.nl (de CustomerLounge) worden vervangen door het controlepaneel van RealHosting (Realcloud.nl) en zal de facturatie gaan plaatsvinden vanuit RealHosting. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over het beheer van je abonnementen en facturatie.

Facturatie

Na de omzetting van het controle paneel ontvang je geen facturen meer van Domeinbalie.nl, maar ontvang je facturen vanuit RealHosting.

Tarieven domeinen

Na de omzetting worden de standaard tarieven van RealHosting gehanteerd, zoals aangekondigd. Die tarieven zijn vergelijkbaar met die van Domeinbalie.nl, maar kunnen hier en daar wel iets afwijken. Bekijk hier de prijslijst.

Tarieven webhosting

Zoals aangekondigd per email zal na de omzetting de webhosting niet langer worden aangeboden met een gratis domeinnaam. Daarnaast zal het ‘Probeer-pakket’ worden geüpgrade naar ‘Basic’. De pakket-specificaties en standaard prijzen voor Basic, Normaal, Extra en Pro blijven gehandhaafd.

CustomerLounge wordt Realcloud.nl

Na de omzetting kun je niet meer inloggen op het controlepaneel van Domeinbalie.nl. Vanaf dat moment kun je alle jouw diensten beheren via Realcloud.nl. Daar kun je naast het technische beheer ook al je abonnementen beheren. Daardoor heb je volledige controle en altijd een actueel overzicht.

Eerste keer inloggen

Om in te kunnen loggen op realcloud.nl dien je eenmalig een nieuw wachtwoord te genereren. Gebruik hiervoor de optie ‘Wachtwoord vergeten’. Vul hierna het e-mailadres in dat je hebt opgegeven om in te loggen op het controle paneel van Domeinbalie.nl. Nadat je dit hebt gedaan, ontvangt je per e-mail een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Hierna kunt je inloggen op de Realcloud.nl. Meer info over inloggen vind je in onze helpdesk.

Inloggen RealCloud.nl

2FA heractiveren

Om de migratie naar het nieuwe controle paneel mogelijk te maken hebben we eventuele ‘two-factor-authentication’ (2FA) uitgeschakeld. Je kunt 2FA gemakkelijk opnieuw inschakelen via Realcloud.nl. Meer informatie over 2FA vind je in onze helpdesk.

Handleidingen Realcloud.nl

In de helpdesksectie van RealHosting.nl vind je diverse praktische handleidingen om snel aan de slag te kunnen met Realcloud.nl.  Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact op met de servicedesk. We zijn per e-mail te bereiken via servicedesk@realhosting.nl of per telefoon via 088 – 750 89 18.

web-monitoring-ok