Home / Domeinnaam check / .nl Control

.nl Control

Bij sommige domeinnamen is het extreem belangrijk dat de houder volledige controle krijgt over de domeinnaam. In die gevallen zal de eigenaar bij elke aanpassing aan de domeinnaam, eerst expliciet toestemming willen geven voor die wijziging.

.nl-domeinnaam beveiligen met .nl Control

.nl Control biedt hiervoor de oplossing. Met .nl Control is een .nl-domeinnaamhouder beter in staat zijn domeinnaam te beveiligen, doordat de houder hiermee de mogelijkheid heeft om zelf zijn domeinnaam te beheren. Dit houdt in dat er niets met de afzonderlijke domeinnaam kan gebeuren, zonder dat de houder hier vooraf toestemming voor heeft gegeven.

.nl Control is speciaal ontwikkeld voor .nl-domeinnaamhouders die de controle over hun domeinnaam willen hebben, zoals bijvoorbeeld banken en (overheids) instellingen, houders van een domeinnaam waar een webshop op draait, eigenaars van nieuwssites, maar ook houders van domeinnamen die vanwege hun naam een bepaalde waarde vertegenwoordigen. De waarde van een domeinnaam is natuurlijk heel persoonlijk, waardoor .nl Control eigenlijk bedoeld is voor iedereen die graag zijn of haar domeinnaam zelf wil kunnen beheren.

Extra veiligheid en bescherming
“E-Zorg maakt voor extra veiligheid en bescherming van domeinnamen gebruik van .nl Control. RealHosting heeft ons hierbij uitstekend geholpen met het realiseren hiervan. Ook de dienst vanuit SIDN werkt goed en snel. Bij een wijziging word je snel benaderd door SIDN om de wijziging te valideren.”
Nico Burghouts, E-Zorg B.V.

Hoe werkt .nl Control?

Een domeinnaam met .nl Control krijgt de status limited (beperkt). Dit betekent dat het SIDN (de beheerder van .nl-domeinnamen) ieder verzoek voor verandering controleert en verifieert (telefonisch) bij de persoon die hiervoor geautoriseerd is. Deze zal vervolgens de verandering schriftelijk moeten bevestigen. Pas na ontvangst van die bevestiging (voorzien van een handtekening) zal de aanpassing worden doorgevoerd.

Dankzij deze controle kunnen er nooit veranderingen worden doorgevoerd zonder jouw toestemming. 

Voor welke veranderingen geldt .nl Control?

 • Veranderingen binnen de houder, administratief en technisch contactpersoon.
 • Veranderingen van de nameservers.
 • DNSSEC-sleutelmateriaal.
 • Domeinnaam verhuizen.
 • Domeinnaam opheffen.
 • Wijzigen aan de glue records van de in-zone nameserver (optioneel).

Zo vraag je .nl Control aan

 1. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact op met je accountmanager.
 2. Wij sturen je vervolgens een inschrijfformulier toe waarbij je iemand autoriseert. Bijvoorbeeld jezelf.
 3. Vervolgens stuur je het formulier naar ons toe, tezamen met het bewijs dat jij momenteel de houder bent van de domeinnaam (Kvk-uitreksel, kopie ID-bewijs).
 4. Wanneer alles klopt, sturen wij de documenten door naar SIDN.
 5. SIDN zal jou bellen om te controleren of de aanvraag juist is. Hierna krijgt jouw domeinnaam de status limited (beperkt).

Kosten

De kosten voor .nl Control bedragen 99 Euro per jaar, per .nl-domeinnaam.

Laat Ronald contact opnemen
Ronald Operationeel manager
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok