Home / Briefly unavailable for scheduled maintenance (oplossing)

Briefly unavailable for scheduled maintenance (oplossing)

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)

Iedere WordPress-gebruiker die consistent updates doorvoert op zijn of haar website heeft het (waarschijnlijk) wel eens gezien: de ‘Briefly unavailable for scheduled maintenance’-melding. In het Nederlands staat er ‘Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud. Probeer het over enkele minuten nog een keer.’.

In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen als de melding niet uit zichzelf wil verdwijnen – en ja, dat gebeurt wel eens.

Maintenance mode tijdens updates

Wanneer je binnen WordPress een plugin, thema of core update uitvoert, dan wordt er in de publieke root een .maintenance bestand geplaatst. Dit is volstrekt normaal omdat de website tijdens updates namelijk in ‘maintenance mode’ wordt geplaatst. Dit is niets meer dan een notificatiescherm met platte tekst.

Normaliter wordt dit bestand weer verwijderd zodra de updates afgerond zijn.

Oplossing: .maintenance bestand verwijderen

Het komt helaas was eens voor dat de melding er na enkele minuten nog staat. Meestal is er dan iets fout gegaan en is de melding blijven staan, maar zijn de updates wel keurig afgerond.

De oplossing van dit probleem is gelukkig erg eenvoudig. Ga via een FTP-programma (of bestandsbeheer) naar de root van je installatie en verwijderd hier het .maintenance bestand.

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok