Home / Hoe gebruik je Google PageSpeed via Plesk?

Hoe gebruik je Google PageSpeed via Plesk?

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)

Met Google PageSpeed kan je gemakkelijk de prestaties van jouw website meten op mobiel en desktop. Zo kan je gemakkelijk verbeteringen aanbrengen wat de gebruiksvriendelijkheid van jouw website ten goede komt. Op alle Plesk 17 servers hebben wij de module Google PageSpeed Insights geactiveerd.

We vertellen je er graag meer over.

Over PageSpeed Insights

Met PageSpeed Insights worden de prestaties van een webpagina op mobiele apparaten en desktopapparaten gemeten. De URL wordt twee keer opgehaald: één keer met een user-agent voor mobiele apparaten en één keer met een user-agent voor desktopapparaten.

Vervolgens geeft de tool een prestatiescore terug. Deze heeft een waarde tussen 0 en 100 punten. Hoe hoger de score hoe beter en met een score van 85 of hoger mag je concluderen dat de webpagina goed presteert. Omdat de techniek achter PageSpeed Insights voortdurend wordt verbeterd, verandert de score wanneer er nieuwe regels worden toegevoegd of wanneer de analyse ervan wordt verbeterd.

Met PageSpeed Insights wordt gemeten hoe de prestaties van de webpagina kunnen worden verbeterd met betrekking tot:

  • Tijd voor laden van inhoud boven de vouw: de verstreken tijd vanaf het moment dat een gebruiker een nieuwe webpagina aanvraagt en het moment waarop de browser de inhoud boven de vouw heeft geladen.
  • Tijd voor laden van volledige webpagina: de verstreken tijd vanaf het moment dat een gebruiker een nieuwe webpagina aanvraagt tot het moment waarop de browser de webpagina volledig heeft geladen.

Omdat de internetsnelheid van gebruikers kan afwijken, houdt PageSpeed Insights alleen rekening met zaken welke onafhankelijk zijn van de intersnelheid. Je moet dan denken aan de serverconfiguratie, de HTML-structuur van een pagina en het gebruik van externe resources, zoals afbeeldingen, JavaScript en CSS.

Vervolgens geeft de tool enkele suggesties waarmee je de relatieve prestaties van de webpagina kunt verbeteren. De absolute prestaties van de webpagina zijn echter nog steeds afhankelijk van de internetsnelheid van de gebruiker.

Elke suggestie is voorzien van een prioriteitsindicator om het belang van de suggestie aan te geven:

Pictogram Naam Beschrijving
rood uitroepteken Als je dit corrigeert, heeft dit een meetbare impact op de prestaties van de webpagina.
geel uitroepteken Overweeg dit te corrigeren als dat niet al te veel werk is.
groen vinkje Geen significante problemen gevonden. Je bent goed bezig!

Binnen alle Plesk 17 servers hebben wij de PageSpeed Insights extensie ingeschakeld. Je hoeft dus niet meer de website van PageSpeed Insights te raadplegen om de prestaties te kunnen meten.

Eenmaal ingelogd binnen Plesk klik je op ‘Google PageSpeed Insights’. Je ziet dan de algemene resultaten en daaronder specifiekere resultaten / verbeteringen

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok