Home / Hoe maak ik zelf back-ups?

Hoe maak ik zelf back-ups?

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)

Als beheerder van een website ben je zelf verantwoordelijk voor het maken van back-ups. In dit artikel laten we je graag zien hoe je dit doet.

Een volledige back-up bestaat uit drie onderdelen:

  • De website zelf (bestanden)
  • SQL database(s) – indien hiervan gebruik wordt gemaakt
  • E-mailberichten

Bestanden van de website

Het maken van een back-up van de bestanden, gaat het makkelijkste via FTP. Dit is eigenlijk hetzelfde als uploaden maar dan omgekeerd. Voor instructies hoe je moet uploaden, bezoek je deze pagina over uploaden. In plaats van de bestanden naar de server te kopiëren, kopieer je de bestanden van de server naar je lokale computer. Maak op je computer een mapje aan met bijvoorbeeld de naam “kopie 1 januari 2019″ zodat je ziet wanneer je de back-up hebt gemaakt.

SQL database(s)

Back-ups van de SQL database(s) kan je het makkelijkste maken via phpMyAdmin. Instructies hoe je daarop kan inloggen, kan je in dit artikel vinden.
Nadat je bent ingelogd op phpMyAdmin klik je op “Exporteren”. Vervolgens klik je op “Start”. Dit kan enkele minuten duren – klik niet meerdere keren op de Start knop. Het bestand met de back-up wordt automatisch gedownload naar je computer.

Herhaal eventueel bovenstaande als je website gebruik maakt van meerdere databases.

E-mail berichten

In de meeste gevallen zullen de email berichten op je eigen computer staan. Die haalt ze namelijk op van onze server. Na het ophalen, staan de berichten niet meer op onze server! Je zal dus zelf je computer goed moeten back-uppen om een back-up te maken van je email.

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok