Home / Helpdesk / Hoe plaats ik een file back-up terug?

Hoe plaats ik een file back-up terug?

Met de handige file back-up tool van RealHosting kan je eenvoudig back-ups terugzetten, downloaden of maken.

1. Log in op het controle paneel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

2. Klik in het menu op Hosting

Zodra je op Hosting klikt kom je in het overzicht met jouw website. Klik op de website waarvoor je een subdomein wilt aanmaken.

In het controle paneel vindt je een overzicht van al jouw websites

In het controle paneel vindt je een overzicht van al jouw websites

3. Klik op File back-up

In het menu zie je een aantal opties, kies voor de optie File back-up.

Binnen het pakket kan je verschillende diensten beheren

Binnen het pakket kan je verschillende diensten beheren

Het kan zijn dat de File back-up module nog niet is geactiveerd. In dat geval kan je deze activeren door de stappen op het scherm te doorlopen.

4. Overzicht met back-ups

Nu zie je een overzicht van de beschikbare back-ups van deze website. Hier heb je een aantal opties wat je met de back-ups kunt doen.

Blader door het overzicht met alle back-ups

Blader door het overzicht met alle back-ups

Bladeren door back-up set en terugzetten

Wanneer je een back-up van een bepaalde periode wil terugzetten dan klik je binnen het overzicht de gewenste datum aan.
Vervolgens klapt het menu zich open en tref je de gehele directory aan. Hier kan je kan op mappen klikken waarna deze zich openklappen. Je kan vervolgens gehele mappen of bepaalde bestanden terugzetten door deze aan te vinken en klik je op ‘Bestanden herstellen’.

Blader door het overzicht met alle back-ups

Blader door het overzicht met alle back-ups

Zodra je op ‘Bestanden herstellen’ klikt opent er een volgend scherm met de keuze hoe je de back-up wilt herstellen.

Het terugplaatsen van een back-up is een fluitje van een cent

Het terugplaatsen van een back-up is een fluitje van een cent

Bestanden terugzetten op huidige lokatie (data wordt overschreven)
Met deze optie kies je er voor om bepaalde mappen en/of bestanden in zijn totaliteit te overschrijven. Houdt er wel rekening mee dat als je een map restored hij alles weghaalt en dan de back-up terugzet, nieuwe bestanden die dus in de oude back-up niet aanwezig zijn worden dan overschreven.

Bestanden plaatsen in de /private map (data wordt NIET overschreven) 
Met deze optie kan je als het ware een kopie maken van de website en deze in de niet publieke map /private zetten. Deze optie is dus ideaal om een back-up te maken van de website voordat je bijvoorbeeld begint met een update/mutatie aan de website.

Klik vervolgens op de gewenste optie en op ‘Herstellen’. Vervolgens begint de herstelprocedure, dit kan afhankelijk van de grootte enige tijd duren.
Zodra de back-up succesvol hersteld is krijg je hiervan een melding.

Back-ups bij nieuwe pakketten
Wanneer een website korter dan 48 uur geleden op een server geplaatst is, bijvoorbeeld omdat het een nieuwe website betreft, dan kan het voorkomen dat er op dat moment nog geen back-ups zijn gemaakt van deze site. Als je van mening bent dat dit een fout is, dan kun je contact opnemen met de Servicedesk.

Bewaarbeleid

Op dit moment wordt er iedere dag een back-up gemaakt. Afhankelijk van de grote van de bestanden verschilt het wanneer de taak afgerond is.

Wij bewaren de back-ups van jouw website 30 dagen. Je hebt in totaal 1GB opslag ter beschikking om back-ups op te slaan, wel is er sprake van een fair-use-policy.

Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 21 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok