Home / Hoe werkt jullie spamfilter?

Hoe werkt jullie spamfilter?

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)

E-mail is een erg eenvoudig communicatiemiddel. Helaas wordt het ook veel misbruikt. Door virussen, maar ook voor ongewenste reclame en phising (oplichting). Het wordt geschat dat ongeveer 70 tot 80 procent van alle wereldwijde email bestaat uit berichten die ongewenst zijn. Dit levert veel ergernis op en kost veel productiviteit.

Bij onze Basis+, Premium+, Professional+ en Extreme+ hosting pakketten is altijd spamfiltering inbegrepen. Dit betekent dat wij jouw mailbox zo schoon en veilig mogelijk houden. Hierbij past ook een professionele oplossing: wij werken met de oplossingen van SpamExperts. Deze software hebben wij geïnstalleerd op eigen servers waardoor wij prestaties en betrouwbaarheid kunnen waarborgen.

Het beoordelen van een bericht of het een gewenst of ongewenst bericht is, is een complex proces. Is de software te streng, worden wellicht gewenste berichten geblokkeerd. Is de software te coulant, dan komen teveel ongewenste berichten door. Het is belangrijk om daar een goede balans in te vinden. Door middel van een aantal factoren maakt onze filtering de juiste afweging:

  • Hoe is de reputatie van de afzender en zijn internetprovider?
  • Is de mailserver van de afzender technisch goed op orde?
  • Is de email technisch correct opgebouwd?
  • Is de afzender een gevalideerde bron?
  • Is er eerder contact geweest met de afzender?
  • Wat is de inhoud (digitale vingerafdruk) van het bericht? Bevat het reclame voor medicijnen of verzoeken om credit-card gegevens, dan is de waarschijnlijkheid op een ongewenst bericht groot.

Doordat een zorgvuldige afweging wordt gemaakt van deze factoren ontvang je alleen de berichten waarop je zit te wachten. Tenminste 99,98% van alle spam wordt geblokkeerd. Het percentage berichten dat onterecht wordt tegengehouden is minder dan 0,0001%.

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok