Home / Hoe wijzig ik de domeinnaam van mijn pakket?

Hoe wijzig ik de domeinnaam van mijn pakket?

Wij leveren support tegen kosten, de Website Service (bijvoorbeeld HTTPS forceren op WordPress)

Soms wil je de domeinnaam van jouw pakket wijzigen. Bijvoorbeeld omdat jouw bedrijfsnaam veranderd of omdat je simpelweg een andere domeinnaam wilt gaan gebruiken. Omdat het wijzigen niet zomaar – vanwege diverse koppelingen – gedaan is, leggen we in deze handleiding graag uit hoe zo’n wijziging in zijn werk gaat.

1. Registreer de nieuwe domeinnaam

Zorg er voor dat de nieuwe domeinnaam geregistreerd is en deze als los domein beschikbaar is binnen jouw controle paneel.

2. Stuur ons een verzoek tot omzetting

Stuur ons een bericht naar servicedesk@realhosting.nl waarbij je aangeeft dat je de domeinnaam van een pakket wilt wijzigen. Geef daarbij aan om welk pakket het gaat en naar welke domeinnaam je het pakket wilt wijzigen.

3. Wacht tot de omzetting voltooid is

Wij zullen vervolgens de omzetting inplannen en zullen dan exact hetzelfde pakket aanmaken. Vervolgens kopiëren wij (in overleg) de bestanden, database(s), e-mailadres(sen) en overige hosting gerelateerde naar dit nieuwe pakket. De resterende looptijd van het oude pakket voegen wij dan toe aan de looptijd van het nieuwe pakket. Zo betaal je per saldo nooit teveel.

Het oude pakket zeggen we dan op via het controle paneel en verwijderen we per afgesproken datum.

4. Wijzig waar nodig website gerelateerde zaken

Wanneer de omzetting voltooid is kan het zijn dat er nog binnen de broncode van de website wordt verwezen naar de oude domeinnaam. Wanneer dit het geval is dien je dit zelf (of jouw website bouwer) aan te passen. Wanneer je een WordPress website hebt kan je daar de handige tool Search Replace DB voor gebruiken.

Wij leveren support tegen kosten, de Website Service (bijvoorbeeld HTTPS forceren op WordPress)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok