Home / Hoe zet ik back-ups terug?

Hoe zet ik back-ups terug?

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)

Met het maken van back-ups (ook reservekopie genoemd) wordt een kopie gemaakt van de website. Door dit regelmatig te doen ontstaat een archief.

Verlies van data is een reëel risico waar iedere onderneming rekening mee moet houden. Het gevaar zit vaak in een klein hoekje: hackers, virussen, mislukte updates/upgrades, fouten in menselijk handelen (“oeps”), servercrashes en boze ex-werknemers. Het is daarom essentieel dat er altijd goede en recente back-ups van een website beschikbaar zijn!

Wat doet RealHosting?

Wij maken altijd een back-up van je gegevens, zelfs bij het kleinste pakket. Toch zijn er een aantal opties beschikbaar.

Back-up bestanden

Dagelijks worden alle bestanden van een website (o.a. plaatjes, software, statische bestanden) gekopieerd naar een veilige omgeving. Daar bewaren wij elke back-up ongeveer 30 dagen.

Lees meer over file back-up.

Back-up database

Veel websites maken gebruik van een (MySQL) database voor de opslag van gegevens. Denk hierbij aan webwinkels en websites met een Content Management Systeem (CMS). Ook voor het automatisch back-uppen van database heeft RealHosting een back-up dienst. Deze dienst maakt ook dagelijks reservekopieën van actieve databases. Die bewaren we vervolgens ruim een week.

Lees meer over database back-up.

Wat moet je zelf doen als klant?

De back-up diensten van RealHosting zijn niet bedoeld als 1-op-1 vervanging van jouw eigen back-ups. Wij doen ons uiterste best voor jouw websites en back-ups, maar maak altijd ook eigen back-ups en controleer deze regelmatig.

Ik heb geen eigen back-ups maar ben toch data kwijt – help!

In het geval je geen eigen back-ups hebt en wilt terugvallen op de back-ups van RealHosting, dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Wij zullen dan ons uiterste best doen om de gewenste bestanden te herstellen. Omdat dit voor ons veel werk is moet je rekening houden met een doorlooptijd van enkele uren. Bovendien rekenen wij kosten voor het herstellen van gegevens. Je betaald daarvoor 25 Euro per herstel. Een herstel kan je aanvragen via onze servicedesk of onderstaand formulier.

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok