Home / Helpdesk / Maken jullie back-ups?

Maken jullie back-ups?

Je website is bij RealHosting in goede handen. Wij maken altijd een back-up van je gegevens, zelfs bij het kleinste pakket. Toch zijn er een aantal opties beschikbaar. Hoe zit dat nou?

Back-ups & herstel van bestanden

RealHosting maakt iedere 24 uur een reservekopie van jouw website. Die bewaren we ongeveer 30 dagen, zodat we terug in de tijd kunnen als dat nodig is.

In de standaard situatie heb je RealHosting nodig om deze bestanden terug te zetten. Je betaalt daarvoor 25 Euro per herstel. Wil je bestanden en een database herstellen, betaal je geen 50 Euro maar gewoon 25 Euro.

Met het Professional+ pakket krijg je de mogelijkheid om zelf back-ups te downloaden en herstellen.

Back-ups & herstel van databases

Databases kunnen snel veranderen en een foutje is zo gemaakt. Daarom maken wij iedere 8 uur een reservekopie van alle MySQL databases. Die bewaren we ongeveer 30 dagen, zodat we terug in de tijd kunnen als dat nodig is.

In de standaard situatie heb je RealHosting nodig om deze gegevens terug te zetten. Je betaalt daarvoor 25 euro per herstel. Wil je bestanden en een database herstellen, betaal je geen 50 Euro maar gewoon 25 Euro.

Met het Premium+ en Professional+ pakket krijg je de mogelijkheid om zelf back-ups te maken, downloaden en herstellen. Dat kan zelfs op tabel-niveau!

Back-ups & herstel van e-mail

RealHosting maakt back-ups van e-mail voor het geval zich een calamiteit voordoet. De retentie hiervan is echter laag.
In sommige gevallen kunnen wij gegevens terug zetten. Je betaalt daarvoor 25 euro per herstel.

Let op, het back-uppen van e-mail blijft jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij kunnen nimmer garanderen dat wij een back-up beschikbaar hebben van e-mail. Maak dus zelf je eigen e-mail back-ups.

E-mail is snelle data, dat zeer regelmatig wordt opgehaald van onze servers. Bij gebruik van POP3 bewaren wij ook geen exemplaar – bijvoorbeeld.
Daarom zou het archiveren een enorme hoeveelheid gegevens tot gevolg hebben (en dus hoge kosten voor het archiveren).
Om onze diensten betaalbaar te houden stellen wij geen backups van email beschikbaar.

Ik heb geen eigen back-ups maar ben toch data kwijt – help!

In het geval je geen eigen back-ups hebt en wilt terugvallen op de back-ups van RealHosting, dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Wij zullen dan ons uiterste best doen om de gewenste bestanden te herstellen. Omdat dit voor ons veel werk is moet je rekening houden met een doorlooptijd van enkele uren. Bovendien rekenen wij kosten voor het herstellen van gegevens. In de meeste gevallen zijn die 25,00 Euro exclusief BTW. Een herstel kan je aanvragen via onze servicedesk of onderstaand formulier.

Juridische informatie

Ook al doet RealHosting haar uiterste best om de gegevens en back-ups daarvan te waarborgen, blijft het jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor eventueel dataverlies door misconfiguraties, malware, virussen, menselijke fouten, et cetera. Ons advies is om ook altijd zelf een goede back-up te maken en bewaren.

Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 21 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok