Home / Maken jullie back-ups?

Maken jullie back-ups?

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)

Je website is bij RealHosting in goede handen. Wij maken altijd een back-up van je gegevens, zelfs bij het kleinste pakket. Toch zijn er een aantal opties beschikbaar. Hoe zit dat nou?

Back-ups & herstel van bestanden

RealHosting maakt iedere 24 uur een reservekopie van jouw website. Die bewaren we ongeveer 30 dagen, zodat we terug in de tijd kunnen als dat nodig is.

In de standaard situatie heb je RealHosting nodig om deze bestanden terug te zetten. Zit deze optie inbegrepen in je pakket, dan betaal je daar niets extra’s voor. Zit deze optie niet inbegrepen in je pakket, dan betaal daarvoor 25 Euro per herstel. Wil je bestanden én een database herstellen, betaal je geen 50 Euro maar gewoon 25 Euro.

Back-ups & herstel van databases

Databases kunnen snel veranderen en een foutje is zo gemaakt. Daarom maken wij iedere 24 uur een reservekopie van alle MySQL databases. Die bewaren we ongeveer 30 dagen, zodat we terug in de tijd kunnen als dat nodig is.

In de standaard situatie heb je RealHosting nodig om deze bestanden terug te zetten. Zit deze optie inbegrepen in je pakket, dan betaal je daar niets extra’s voor. Zit deze optie niet inbegrepen in je pakket, dan betaal daarvoor 25 Euro per herstel. Wil je bestanden én een database herstellen, betaal je geen 50 Euro maar gewoon 25 Euro. Het herstellen kan zelfs op tabel-niveau!

Back-ups & herstel van e-mail

RealHosting maakt back-ups van e-mail voor het geval zich een calamiteit voordoet. De retentie hiervan is echter laag. In sommige gevallen kunnen wij gegevens terug zetten. Je betaalt daarvoor 25 Euro per herstel.

Let op, het back-uppen van e-mail blijft jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij kunnen nimmer garanderen dat wij een back-up beschikbaar hebben van e-mail. Maak dus zelf je eigen e-mail back-ups.

E-mail is snelle data, dat zeer regelmatig wordt opgehaald van onze servers. Bij gebruik van POP3 bewaren wij ook geen exemplaar – bijvoorbeeld.
Daarom zou het archiveren een enorme hoeveelheid gegevens tot gevolg hebben (en dus hoge kosten voor het archiveren).
Om onze diensten betaalbaar te houden stellen wij geen backups van email beschikbaar.

Ik heb geen eigen back-ups maar ben toch data kwijt – help!

In het geval je geen eigen back-ups hebt en wilt terugvallen op de back-ups van RealHosting, dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Wij zullen dan ons uiterste best doen om de gewenste bestanden te herstellen. Omdat dit voor ons veel werk is moet je rekening houden met een doorlooptijd van enkele uren. Bovendien rekenen wij kosten voor het herstellen van gegevens. Je betaald daarvoor 25 Euro per herstel. Een herstel kan je aanvragen via onze servicedesk of onderstaand formulier.

Juridische informatie

Ook al doet RealHosting haar uiterste best om de gegevens en back-ups daarvan te waarborgen, blijft het jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor eventueel dataverlies door misconfiguraties, malware, virussen, menselijke fouten, et cetera. Ons advies is om ook altijd zelf een goede back-up te maken en bewaren.

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok