Home / Helpdesk / Verkoop rapporten

Verkoop rapporten

Als Partner van RealHosting heb je de beschikking over een geavanceerd controle paneel. Daarbij inbegrepen zit ook een handige rapportage tool die jouw alles verteld over het aantal bestellingen, je omzet per maand, je churn et cetera.

We zetten graag de beschikbare functies op een rij.

1. Log in op het controle paneel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

2. Klik in het menu op Verkoop

Zodra je op Verkoop geklikt hebt krijg je een overzicht met allerlei optie rondom verkoop. Klik vervolgens op Rapporten.

Via het controle paneel kan je jouw verkoop beheren en controleren

Via het controle paneel kan je jouw verkoop beheren en controleren

3. Gebruik de tabbladen voor rapportages

Je ziet nu 7 tabbladen met allerlei opties. Hieronder volgt een verdere uitleg per tabblad.
Goed om te weten: Iedere pagina heeft rechtsonder een knop ‘Rapport uitprinten’ waarbij je gemakkelijk deze pagina kan printen, bijvoorbeeld voor een vergadering.

Bestellingen

Dit tabblad toont een overzicht met de gerealiseerde omzet per maand via de webshop, van de afgelopen 13 maanden. De staafdiagram laat jou gemakkelijk zien hoe je presteert met de webshop. In de tabel eronder zie je de cijfers. Hier zie je gemakkelijk in één overzicht hoeveel omzet je maakt per maand, maar ook hoe je presteerde in diezelfde maand, maar dan een jaar geleden.

Product groepen

Dit tabblad toont een overzicht met het aantal producten per product groep. Zo weet je exact hoeveel producten je afneemt van welke type. De taartdiagram laat jou gemakkelijk zien wat de relatieve verdeling is voor jouw producten. In de tabel eronder zie je de cijfers.

Omzet per maand

Dit tabblad toont een overzicht met de gerealiseerde omzet per maand van de gehele duur dat je de facturatiemodule gebruikt. De lijndiagram laat jou gemakkelijk zien hoe je presteert ten opzichte van voorgaande maanden/jaren.
In de tabel eronder zie je de cijfers. Hier zie je gemakkelijk in één overzicht hoeveel omzet je maakt per maand/jaar. En je kan gemakkelijk zien hoe je presteerde in voorgaande periodes.

Factuur statussen

Dit tabblad toont een overzicht met de statussen van facturen anders dan de status Voldaan. Dit zijn dus facturen die nog Open staan, Verlopen zijn, of wellicht een Herinnerd zijn et cetera. De taartdiagram laat jou gemakkelijk zien wat de relatieve verdeling is van de factuur statussen. oor jouw producten. In de tabel eronder zie je de cijfers.

Abonnement groei

Dit tabblad toont een overzicht met de het aantal abonnementen per product groep. In het beste geval komen de absolute aantallen van jouw abonnementen dus overeen met het aantal producten, tenzij je producten niet doorbelast. De lijndiagram laat jou gemakkelijk zien hoe je presteert ten opzichte van voorgaande 31 dagen. In de tabel eronder zie je de cijfers. Hier zie je gemakkelijk in één overzicht hoeveel abonnementen je hebt per product groep.
Iedere dag schuift alles weer een dag op, je blijft dus altijd data zien van de laatste 31 dagen.

Opzeggingen

Dit tabblad toont een overzicht met de het aantal opzeggingen per product groep. De lijndiagram laat jou gemakkelijk zien hoe je presteert. In de tabel eronder zie je de cijfers. Hier zie je gemakkelijk in één overzicht hoeveel abonnementen er zijn opgezegd per product groep.
Iedere dag schuift alles weer een dag op, je blijft dus altijd data zien van de laatste 31 dagen.

Gegevens exporteren

Hier heb je de mogelijkheid om allerlei data te exporteren per module, en vervolgens per soort. Zo kan je gemakkelijk alle opzeggingen exporteren, de omzet per product groep, alle domeinnamen/hostingpakketten et cetera. Dit kan in de volgende bestandsformaten: csv, json of xlsx.

Je kunt per module data exporteren in csv, json of xlsx

Je kunt per module data exporteren in csv, json of xlsx

Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 21 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok