Home / Wat is een CAA record?

Wat is een CAA record?

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)

Binnen de DNS zone van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig. In dit artikel leggen we uit wat een CAA record is.

CAA staat voor Certificate Authority Authorization en is een DNS record die voor extra beveiliging van je domeinnaam zorgt. In het specifiek helpt een CAA record voor een extra validatieslag bij de uitgifte van SSL-certificaten. In een CAA record kan je namelijk aangeven welke Certificate Authority (CA) je SSL-certificaat mag ondertekenen. Zo voorkom je uitgifte die niet legitiem is.

Zo werkt het

Tot voorheen kon iedere Certificate Authority (CA) een SSL-certificaat aanvragen voor iedere domeinnaam. In sommige gevallen (gelukkig erg weinig) werden hierdoor frauduleuze SSL-certificaten uitgegeven, met alle gevolgen van dien.

Per september 2017 is iedere CA verplicht om te controleren of een aanvraag legitiem is. Bij de validatie wordt dan o.a. gecontroleerd of er een CAA record aanwezig is en of de CA het SSL-certificaat mag ondertekenen.

Een CAA record is overigens niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Zonder CAA record zal deze validatieslag namelijk worden overgeslagen.

Dit type record zie je nog niet veel maar is wel groeiende. Dat komt omdat steeds meer domeinnaam eigenaren veiligheid belangrijk vinden.

Voorbeeld CAA record

IN CAA 0 issue "comodoca.com"
IN CAA 0 issue "comodo.com"
Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok