Home / Wat is een premium domein?

Wat is een premium domein?

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)

Een premium domein is een domeinnaam welke een relatief hoge waarde vertegenwoordigd. De uitgevende Registry kan uit commerciële overweging hiervoor een hogere prijs rekenen. Dit uit zich vaak in een hogere prijs (voor zowel de registratie als verlenging) in vergelijking tot een niet-premium domein. In veel gevallen gaat het dan al snel om (tien)duizenden Dollars.

Een premium domein kenmerkt zich voornamelijk door de lengte (1, 2 of 3 letter/cijfer) of het gebruik van generieke woorden (zoals auto, makelaar et cetera) met in veel gevallen een hoog zoekvolume.

Bij de lancering van nieuwe top-level-domeinen wordt vaak tijdens de zogeheten landrush-periode een reeks met premium domeinen per opbod “verkocht”. Gegadigden kunnen dan meebieden voor het recht om de betreffende domeinnaam te mogen registreren.

Voorbeelden van premium domeinen

  • makelaar.amsterdam
  • wedding.shop
  • L.xyz (L staat voor één letter)
  • N.xyz (N staat voor één cijfer)

Bestellen van premium domeinen

Onze webshop houdt bestellingen van premium domeinen automatisch (omwille van veiligheidsredenen) tegen. Wanneer je een premium domein besteld zal een medewerker contact zoeken om je verder te begeleiden bij de daadwerkelijke aanvraag.

Wij leveren wél support (bijvoorbeeld hoe je FTP kunt gebruiken)
Kom je er niet uit?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen probleem, we helpen je graag!
088 - 750 89 18 wachttijd gemiddeld 17 seconden
Wij gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring
web-monitoring-ok