Wek vertrouwen met Let’s Encrypt

Let’s Encrypt heeft als doel om websites veiliger te maken met beveiligde verbindingen. Om dit te realiseren geeft Let’s Encrypt gratis SSL-certificaten uit. Het volledige proces rondom het aanvragen, goedkeuren en vernieuwen vindt volledig geautomatiseerd plaats. De partij achter Let’s Encrypt is de non-profit organisatie Internet Security Research Group (ISRG). Dit is een samenwerking van een aantal grote bedrijven, zoals Facebook, Google, Cisco en Mozilla.

Let’s Encrypt

Let's Encrypt

De technische werking van Let’s Encrypt is gelijk aan de technische werking van commerciële SSL-certificaten. Ook de zwaarte van de encryptie is gelijk. Na installatie en configuratie van een Let’s Encrypt-certificaat, wordt het dataverkeer tussen de website en de bezoeker gecodeerd. Dit is zichtbaar voor de websitebezoeker, wat voor extra vertrouwen zorgt. Ook Google kent een betere waardering toe aan websites met een SSL-certificaat.

Werking Let’s Encrypt module
RealHosting heeft een Let’s Encrypt-module beschikbaar voor klanten met een eigen Private Cloud server. Na activatie op je server is deze module beschikbaar in het Plesk Control Panel van elk gekoppeld hostingpakket. Via deze module kan je direct een certificaat aanvragen bij Let’s Encrypt. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres om de aanvraag te valideren. Tevens ontvang je op dit e-mailadres belangrijke mededelingen rondom het certificaat. Na installatie wordt het certificaat automatisch elke maand verlengd. Als je de module laat activeren op je server, dan betaal je slechts één bedrag per maand. Het maakt daarna niet uit of je slechts 1 website voorziet van een Let’s Encrypt-certificaat of 100.
 
Kosten Let’s Encrypt
  • € 10,00 p.m. per server
  • Partnerprogramma: € 5,00 p.m. per server

Voordelen

  1. Laagdrempelige manier om een SSL-certificaat te koppelen aan je websites
  2. Goedkope oplossing voor SSL-certificaten, je betaalt alleen de module

Veelgestelde vragen

Nee, dat is niet mogelijk. Wij bieden alleen ondersteuning op de extensie zelf. Wil je ondersteuning op een ander niveau, kies dan voor een commerciëel SSL-certificaat.
Bij commerciële SSL-certificaten heb je als afnemer recht op bepaalde garantie als er iets misgaat. Vaak is dat in de vorm van een schadevergoeding. Omdat Let’s Encrypt werkt zonder winstoogmerk, is dat hier niet het geval.
Nee, dat is niet mogelijk. Let’s Encrypt kan alleen aangevraagd worden door klanten met een eigen Private Cloud server.
De meeste gangbare browsers ondersteunen Let’s Encrypt. Zie voor een overzicht de website van Let’s Encrypt.
De certificaten zijn 90 dagen geldig. Het wordt aanbevolen om de certificaten elke 60 dagen te vernieuwen. Via onze module wordt elk SSL-certificaat elke maand automatisch verlengd. Je hoeft je hier dus niet druk om te maken.
Met een Wildcard SSL-certificaat kan één certificaat worden gebruikt voor meerdere subdomeinen. Let’s Encrypt geeft géén Wildcard SSL-certificaten uit.
Nee, Let’s Encrypt geeft géén EV SSL-certificaten (groene balk) uit.

Interesse in Let’s Encrypt?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 
terug naar boven