Bescherm je websites met Nawas anti-DDoS

Als je website wordt getroffen door een DDoS-aanval, dan zijn de gevolgen vaak groot. Ten eerste zijn alle websites op de betreffende server (met hetzelfde IP-adres) vaak uren onbereikbaar, met alle (financiële) gevolgen van dien. Daarnaast zal de hostingprovider ingeschakeld moeten worden (lees: extra kosten) om de problemen te verhelpen. Vaak bestaat die oplossing uit het isoleren van de betreffende site door deze te verplaatsen naar een “zwart gat”. Hierdoor is het probleem voor andere websites verholpen, maar blijft de site in kwestie onbereikbaar zolang de aanval duurt.

Helaas neemt het aantal aanvallen sterk toe en ook worden de aanvallen zwaarder en duren ze langer. De kans dat jouw websites hier ook last van zullen gaan ondervinden, neemt helaas dus toe.

RealHosting heeft besloten om Nawas anti-DDoS verplicht te stellen bij iedere nieuwe Private Cloud. Wij adviseren eigenaren van bestaande Private Clouds zonder Nawas anti-DDos, om deze uitbreiding ook te gaan gebruiken.

Nawas anti-DDoS

Nawas wasstraat

Een aanval voorkomen is onmogelijk, maar het is wel mogelijk om je te beschermen tegen de gevolgen. RealHosting gebruikt hiervoor Nawas anti-DDoS. Deze afkorting staat voor Nationale anti-DDoS Wasstraat. Nawas anti-DDoS is een initiatief van verschillende Nederlandse hostingproviders die hun krachten hebben gebundeld. Ook RealHosting neem actief deel aan dit initiatief, waardoor we Nawas anti-DDoS aan kunnen bieden aan onze klanten.

Werking Nawas anti-DDoS
Nawas anti-DDoS werkt als volgt: als een server wordt getroffen door een aanval, zal het verkeer tijdelijk omgeleid worden langs een centraal netwerk. Dit speciale netwerk beschikt over een grote hoeveelheid speciale apparatuur en is gekoppeld aan een zeer zware internetverbinding. De apparatuur reinigt het verkeer van de “onzin” en stuurt het schone verkeer naar RealHosting terug. Het netwerkverkeer wordt als het ware “gewassen”. Hierdoor is bij een aanval de server vrijwel direct weer bereikbaar.
 
Kosten Nawas anti-DDoS
  • € 10,00 p.m. per server
  • Partnerprogramma: € 5,00 p.m. per server

Voordelen

  1. Bescherming tegen de gevolgen van een aanval
  2. Je website / webserver blijft bereikbaar
  3. Geen technische aanpassingen nodig
  4. Zeer effectieve wasstraat
  5. Minimale investering per server

Veelgestelde vragen

Nawas anti-DDoS wordt handmatig ingeschakeld – na toetsing – door een van onze systeembeheerders. Ons monitoringsysteem controleert tevens op verschillende factoren, en zal alarmeren bij afwijkend gedrag.
Na het inschakelen van Nawas anti-DDoS duurt het doorgaans enkele minuten alvorens het netwerkverkeer wordt herleid en de websites weer bereikbaar zijn.
Ja, de Public Cloud servers zijn allen voorzien van Nawas anti-DDoS .
In de meeste gevallen isoleren wij de betreffende site door deze te verplaatsen naar een “zwart gat” totdat de aanval voorbij is. Wil je dan toch Nawas anti-DDoS ingeschakeld hebben, dan vragen wij hiervoor een vergoeding – een veelvoud van het maandelijkse abonnement. Je kan dit zien als een soort verzekering.
Nee, een aanval voorkomen is onmogelijk. Het is met Nawas anti-DDoS wel mogelijk om je te beschermen tegen de gevolgen.
Wanneer de server niet voor webtoepassingen (website, e-mail et cetera) wordt gebruikt, dan is Nawas anti-DDoS niet noodzakelijk. Private Cloud servers waarvoor Nawas anti-DDoS overbodig is zijn o.a. database servers en caching servers. Deze servers zijn zo ingericht dat verkeer van buiten ons netwerk wordt geblokkeerd.
Nee, dat is niet mogelijk. Dit komt omdat het verkeer van een CDN afkomstig is van één bron. Dit maakt het onmogelijk om de filtering uit te voeren.

Interesse in Nawas anti-DDoS?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 
terug naar boven