Home / Aantal domeinnamen tijdelijk in prijs verlaagd

Aantal domeinnamen tijdelijk in prijs verlaagd

21 november 2016 - 00:00u - 4 minuten leestijd

De volgende domeinnamen zijn nu tijdelijk in prijs verlaagd.

.xyz

De extensie .xyz is een zogeheten “new gTLD” en wordt door velen gezien als de opvolger van de .com extensie. De .com extensie zit namelijk redelijk “vol”. Zo is er geen vrije 4-letter .com meer beschikbaar en zijn alle (Engelse) woorden uit het woordenboek al (defensief) geregistreerd!

Met 6,6 miljoen geregistreerde .xyz domeinnamen zijn er nog genoeg vrije domeinnamen beschikbaar. Van alle new gTLD extensies is 25.6% een .xyz!

xyz
Een kwart van alle new gTLD registraties is een .xyz! Bron: https://ntldstats.com/

Bestel nu tot 31 december jouw .xyz voor slechts € 9,99 

Direct een .xyz registreren

.nu

De extensie .nu is de officiële ccTLD voor het eiland Niue. Het eiland ligt aan de westkust van Australië en heeft slechts 1398 inwoners (2009).

Meer dan 80% van alle .nu registraties komen echter uit Nederland. Dat komt voornamelijk door het woord “nu” waardoor je mooie catchy domeinnamen kan maken zoals ikwilhosting.nu et cetera.

Niue
Ver weg van de bewoonde wereld ligt het eiland Niue (.nu) – een populaire extensie in Nederland.

Bestel nu tot 31 december jouw .nu voor slechts € 9,99

Direct een .nu registreren

.se

De extensie .se is de officiële ccTLD voor Zweden. Met 1,2 miljoen geregistreerde .se domeinnamen is de .se extensie nog lang niet “vol”. De .se extensies wordt beheert door de registry IIS (The Internet Foundation In Sweden) welke ook de .nu extensie in beheer heeft.

Heb je ambities in Zweden? Dan is dit misschien wel het moment om extra voordelig jouw eigen .se vast te leggen.

se
Wist je dat .se ook andere karakters als å, ä, ö et cetera ondersteunt?

Bestel nu tot 31 december jouw .se voor slechts € 9,99

Direct een .se registreren

.cat

De extensie .cat is geen ccTLD maar een new gTLD en wordt gebruikt voor de geografische aanduiding voor Catalonië. Catalonië is een autonome regio van Spanje met als hoofdstad Barcelona. De catalanen willen net als de basken onafhankelijk zijn van Spanje, en dit uit zich o.a. in een .cat extensie.

Met 110,000 geregistreerde domeinnamen is de .cat extensie erg populair in Catalonië. Je kunt deze extensie vergelijken met .amsterdam, .frl et cetera.

cat
In Catalonië gebruikt 13% van de bedrijven en individuen een .cat extensie. 

Bestel nu tot 11 januari jouw .cat voor slechts € 9,99

Direct een .cat registreren

.shop

De extensie .shop is net als de .xyz een zogeheten “new gTLD” en is sinds ongeveer twee maanden beschikbaar. De .shop richt zich voornamelijk op webwinkels en het idee erachter is dat webwinkels straks te herkennen zijn aan de .shop extensie.

Met slechts 93,000 geregistreerde domeinnamen is de .shop extensie nog redelijk “dunbevolkt” en is de kans groot dat de door jouw gewenste .shop domeinnaam nog vrij is!

shop
.shop is hét nieuwe internetadres voor webwinkels. 

Bestel nu tot 31 januari jouw .shop voor slechts € 24,99

Direct een .shop registreren

web-monitoring-ok