Home / RealHosting lanceert automatische back-up service

RealHosting lanceert automatische back-up service

5 augustus 2014 - 00:00u - 3 minuten leestijd

De nachtmerrie van iedere onderneming: de website verdwijnt opeens van het Internet. Of het nu gaat om een eenvoudige online bedrijfspresentatie of een goedlopende webwinkel: als je offline bent zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Nog vervelender wordt het als blijkt dat een website onherstelbaar beschadigd is en er geen goede back-up beschikbaar is. RealHosting biedt dé oplossing door per direct een volledig automatische back-up service aan te bieden. Deze gebruiksvriendelijke service is uniek en wordt niet door andere hostingproviders aangeboden.

Verlies van data
Verlies van data is een reëel risico waar iedere onderneming rekening mee moet houden. Het gevaar zit vaak in een klein hoekje: hackers, virussen, mislukte updates/upgrades, fouten in menselijk handelen (“oeps”), servercrashes en boze ex-werknemers. Het is daarom essentieel dat er altijd goede en recente back-ups van een website beschikbaar zijn!

Een back-up is vergelijkbaar met een brandverzekering
Het maken van back-ups kan je vergelijken met de brandverzekering van een huis: de kans dat er iets gebeurt is relatief klein maar onmisbaar op het moment dat het mis gaat. In vrijwel alle gevallen sluiten hostingproviders (ook RealHosting) aansprakelijkheid voor dataverlies volledig uit. Dit gebeurt omdat hostingproviders geen invloed uit kunnen oefenen op alle factoren van dataverlies. Hierdoor zijn veel klanten van hostingproviders op zichzelf aangewezen. Klanten moeten dus zelf “handmatig” aan de slag. Hierdoor worden er vaak op de verkeerde manier back-ups gemaakt, of er worden zelfs helemaal geen back-ups gemaakt. En als de back-up wel werkt, is er vaak geen manier om dit te testen.

Hoe werkt de RealHosting Back-up service?

RealHosting biedt dé oplossing door een automatische back-up service aan te bieden. Deze flexibele oplossing bestaat uit twee onderdelen:

1. Back-up bestanden
Dagelijks worden alle bestanden van een website (o.a. plaatjes, software, statische bestanden) gekopieerd naar een veilige omgeving. Daar bewaren wij elke back-up ongeveer 30 dagen.

> Meer informatie back-up bestanden

2. Back-up database
Veel websites maken gebruik van een (SQL) database voor de opslag van gegevens. Denk hierbij aan webwinkels en websites met een Content Management Systeem (CMS). Ook voor het automatisch back-uppen van database heeft RealHosting een back-up dienst. Deze dienst maakt iedere 8 uur automatisch reservekopieën van actieve databases. Die bewaren we vervolgens ruim een week.

> Meer informatie back-up database

De geautomatiseerde back-up service voor zowel de database als de bestanden, is per direct beschikbaar.

Voordelen RealHosting back-up service

  • Geautomatiseerde back-up: altijd een recente versie beschikbaar.
  • Complete oplossing voor zowel bestanden als databases.
  • Gebruiksvriendelijke bediening: geen diepgaande technische kennis nodig.
  • Meerdere back-ups bewaard, waardoor het mogelijk is om terug te gaan in de tijd.
  • Externe opslag. Dus ook bij een complete servercrash zijn de back-ups beschikbaar.
  • Niet alleen “snapshots” maar ook individuele bestanden en zelfs losse databasetabellen.
  • Eenvoudig zelf back-ups herstellen of downloaden via control panel.
  • Geen verborgen kosten voor herstellen.

File back-up service gratis tot 1 januari 2015

Vanaf het hosting Premium+ pakket is de database back-up standaard inbegrepen. De file back-up service is standaard inbegrepen vanaf het Professional+ pakket.

Alle huidige klanten van RealHosting krijgen de file back-up service tot 1 januari 2015, gratis ter beschikking op bestaande hostingpakketten. De back-up service is via het Control Panel te activeren en in te stellen.

Heb je nog vragen over onze back-up service? Neem dan contact met ons op via 088 – 750 8918, of mail naar: servicedesk@realhosting.nl.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok