Home / Wijziging rondom domeincontacten

Wijziging rondom domeincontacten

20 maart 2014 - 00:00u - 2 minuten leestijd

De coördinator van het Internet (ICANN) wil een aantal veranderingen doorvoeren. Dit is geen regeling die wij willen doorvoeren, maar een regel die op het hoogste niveau is besloten en wordt doorgevoerd. Het is gebleken dat veel domein registraties onjuiste of achterhaalde informatie bevat. Het plan is nu dat voor alle algemene extensies zoals .com, .net, .org, .info, etc een aantal wijzigingen gaat plaatsvinden. Dit geldt voorlopig nog niet voor landen (zoals .nl, .be, …).

  • Het e-mailadres van de eigenaar van de domeinnaam wordt voortaan gevalideerd.
  • Deze verificatie vindt plaats per e-mail nadat een nieuwe domeinnaam is aangevraagd, wordt verhuisd of als gegevens worden aangepast.

Wat moet je doen:

  • Het is van groot belang dat je eenmalig de gegevens goed controleert en waar nodig corrigeert. Instructies hiervoor vind je op onze online helpdesk.
  • Jaarlijks worden berichten gestuurd met onderwerp “ICANN ERRP”. Deze berichten attenderen je erop dat wij binnenkort de betreffende domeinnaam gaan verlengen. Hierop is geen actie nodig!
  • Jaarlijks worden tevens berichten gestuurd met betrekking tot “ICANN WRDP”. Dit is een verzoek om je gegevens te controleren. Je bent als domeinnaam eigenaar verplicht om alle gegevens correct te houden.

Mensen met veel domeinnamen en Partners hebben de mogelijkheid om alle gegevens te exporteren. Zo kun je in 1 oogopslag zien wat de status is. We hebben daar een artikel voor geschreven met instructies.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok