Home / E-mail instellen makkelijker gemaakt

E-mail instellen makkelijker gemaakt

26 juni 2019 - 15:38u - 2 minuten leestijd

Een lang gekoesterde droom is in vervulling gegaan. Vanaf vandaag is het mogelijk om (gedeeltelijk) automatisch jouw e-mail in te stellen.

Sinds jaar en dag staat ‘e-mail’ met stip op nummer 1 wat betreft het aantal vragen op onze Servicedesk. Het is niet voor niets dat wij ruim 70 handleidingen rondom het thema e-mail hebben geschreven.

E-mail instellen via Autodiscover of Autoconfig

Zowel Autodiscover als Autoconfig zijn protocollen, bedoelt om e-mail (gedeeltelijk) automatisch in te stellen. Als jouw e-mailcliënt (Microsoft Outlook, Thunderbird, Android, Windows Mail etc.) dit protocol ondersteund, dan hoef je alleen maar jouw e-mailadres en wachtwoord in te vullen. De overige gegevens worden vervolgens automatisch opgehaald.

Om dit te mogelijk te maken heb je 3 additionele DNS-records nodig binnen je domeinnaam:

Wij zullen deze DNS-records voor jou toevoegen tijdens ons periodiek onderhoud in de nacht van maandag 1 juli op dinsdag 2 juli 2019. Mochten deze DNS-records al bestaan, dan zullen wij uiteraard geen DNS-records toevoegen.

Wil je eerder aan de slag? Voeg dan zelf de DNS-records toe.

Let op, het kan voorkomen dat je een certificaat waarschuwing krijgt op de autodiscover server. Dit probleem is helaas onoplosbaar en deze waarschuwing kun je dan ook gewoon negeren.

Apple gebruikers

Apple mail ondersteunt in de meeste gevallen geen Autodiscover. Daarom hebben wij voor Apple gebruikers iets anders ontwikkeld.

Bezoek de website applemail.2is.nl en genereer hier een profiel, welke je vervolgens op je iPhone, iPad of Apple Mac kunt importeren. Vul je eigen naam/afzendernaam en het e-mailadres in en download jouw profiel.

Door eenmaal op de download te klikken, wordt de installatie gestart. Let op, dit werkt alleen met de standaard Safari browser.

Goed om te weten

  • Beide automatische e-mailsystemen werken alleen als in de DNS mail.domeinnaam.tld verwijst naar een e-mailserver van ons.
  • Ook word er in alle gevallen standaard voor IMAP en een beveiligde verbinding gekozen.
  • Mocht je andere instellingen willen, dan kun je dit handmatig instellen.
web-monitoring-ok