Home / Google Chrome gaat websites zonder HTTPS-verbinding vanaf juli als ‘niet veilig’ markeren

Google Chrome gaat websites zonder HTTPS-verbinding vanaf juli als ‘niet veilig’ markeren

9 februari 2018 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Groot nieuws in internetland! Vanaf juli dit jaar zal de nieuwste versie van Google Chrome websites zonder HTTPS-verbinding als ‘niet veilig’ markeren.

Dat heeft Google donderdag bekend gemaakt op zijn blog.

Wat is een SSL-certificaat?

Websites met een SSL-certificaat tonen een groen slotje in de adresbalk en worden als ‘veilig’ gemarkeerd door Google Chrome. Websites zonder SSL-certificaat tonen geen slotje en worden dus eerdaags als ‘niet veilig’ gemarkeerd.

De werking van een SSL-certificaat is drieledig.

  1. Het dataverkeer tussen de website en de bezoeker wordt gecodeerd. Zo is het veel lastiger geworden om deze gegevens af te luisteren. Handig als je met vertrouwelijke gegevens werkt zoals betalingen of persoonsgegevens.
  2. De echtheid van de website wordt gevalideerd door de browser van de bezoeker. Zo weet de bezoeker zeker dat hij op jouw website zit en niet op een nagemaakte website (phishing).
  3. Beveiliging met SSL/HTTPS geeft vertrouwen bij je bezoekers. Je geeft het signaal dat je op een serieuze manier omgaat met je bezoekers. Over het algemeen bestellen klanten vaker en meer op bijvoorbeeld je webshop.

Een SSL-certificaat is overigens wettelijk verplicht wanneer je op jouw website persoonsgegevens verwerkt. Daarnaast biedt het vele andere voordelen zoals een betere positie in de zoekresultaten voor Google en een significant snellere website (indien jouw server het nieuwe internetprotocol HTTP/2 ondersteund).


In Google Chrome 68 zal iedere website zonder HTTPS-verbinding als ‘niet veilig’ worden gemarkeerd.

Hoe bestel ik een SSL-certificaat?

Ben je een bestaande klant van RealHosting en wil je een SSL-certificaat aanvragen? Dit kan je zelf doen via het controle paneel in slechts 3 simpele stappen. Lees onze handleiding met stap voor stap uitleg.

Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Geen probleem, we helpen je graag! Tijdens kantooruren bel je met 088-750891. Je kan ons uiteraard ook een e-mail sturen via servicedesk@realhosting.nl. Op werkdagen voor 17u00 contact gezocht? Dan krijg je gegarandeerd dezelfde dag reactie!

web-monitoring-ok