Home / RealHosting opnieuw ISO9001 gecertificeerd

RealHosting opnieuw ISO9001 gecertificeerd

18 november 2014 - 00:00u - 2 minuten leestijd

RealHosting is sinds 2011 ISO9001 gecertificeerd. Om te waarborgen dat we nog steeds aan de norm voldoen, worden we regelmatig gecontroleerd. Ieder jaar vindt een externe audit plaats en eens in de drie jaar een volledige hercertificering. Afgelopen maand zijn wij weer geslaagd voor de hercertificering!

Het is altijd even spannend, zo’n “examen”, maar gelukkig hebben we de accreditatie voor ISO9001 weer op zak. Pim Effting, mede-eigenaar van RealHosting:
ISO 9001:2008
“We werken nu ruim drie jaar met het ISO9001 kwaliteitssysteem. Voor onze organisatie werkt het erg prettig. We houden onze aandacht daar waar het belangrijk is: kwaliteit en klanttevredenheid. Als management is het leuk om te zien dat het systeem ook écht vruchten afwerpt. De laatste drie jaar is de kwaliteit verhoogd en de klanttevredenheid ieder jaar toegenomen. En daar doe je het als team uiteindelijk voor!”

Onder hostingproviders is ISO9001 (nog) niet zo populair. Bij datacentra en technische dienstverleners vind je meer ISO27001 (informatiebeveiliging). Voor RealHosting echter een logische keuze om volgens ISO9001 te werken. De klant staat immers centraal en met goede service maak je het verschil!

Wat is ISO9001 precies?

ISO 9001:2008 is een internationaal erkende kwaliteitsstandaard, uitgegeven door de International Standardization Organisation. Een bedrijf met deze certificering moet een goed functionerend kwaliteitssysteem hebben.

De belangrijkste pijlers voor deze certificering zijn:

  • Het bewaken van kwaliteit
  • Het bewaken van bedrijfsprocessen
  • Klantgerichtheid
  • Continue verbetering bedrijfsprocessen

Vrij vertaald:

  • Beschrijf welke afspraken je maakt met klanten, leveranciers en jezelf
  • Maak inzichtelijk of en hoe je jezelf hieraan houdt
  • Bekijk regelmatig wat je beter kan doen

Wereldwijd zijn er bijna 1 miljoen ISO9001 certificaten uitgegeven in meer dan 175 landen. In Nederland zijn dat er ongeveer 15.000, zo’n 3% van alle Nederlandse bedrijven is ISO9001 gecertificeerd. Het certificeren vergt een intensieve toetsing, hierbij zijn wij gelukkig bijgestaan door adviesbureau QSN.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok