Home / Inzicht in de statistieken van je WordPress site met Site Kit by Google

Inzicht in de statistieken van je WordPress site met Site Kit by Google

28 januari 2020 - 14:06u - 3 minuten leestijd

Site Kit by Google

Google heeft recentelijk een plug-in voor WordPress gepubliceerd: Site Kit by Google. Via deze plug-in kan je zeer eenvoudig een dashboard opzetten binnen de admin-omgeving van je WordPress website. Na installatie krijg je de beschikking over data uit Search Console, Google Analytics, PageSpeed Insights en AdSense.

Installatie Site Kit by Google

Je installeert de plug-in direct vanuit de admin van WordPress. Zoek hiervoor naar site kit. Nadat je de plugiin hebt geïnstalleerd moet je een aantal stappen doorlopen om het eigenaarschap van de site te verifiëren en om je Google Account te koppelen aan Google Analytics en Google Search Console.

Installatie van Site Kit by Google

Beschikbare data

Als je deze stappen succesvol hebt doorlopen, zal Google de data uit de verschillende bronnen inladen (dit kan even duren) en tonen in het Dashboard. Deze vind je in de linker kolom onder Dashboard.

Site Kit by Google in je dashboard

Search Console

Data uit Search Console wordt ook getoond als je deze hebt gekoppeld. Hier kan je onder andere zien met welke zoektermen je site naar boven kwam in de zoekresultaten en hoeveel mensen doorklikte naar je site.

Analytics

Onder de sectie Analytics, krijg je de belangrijkste statistieken uit Google Analytics te zien, zoals aantal gebruikers, sessies, top content, behaalde doelen en beste verkeersbronnen.

Dashboard Site Kit by Google

Volgens de site kit zou je ook per pagina de belangrijkste statistieken kunnen bekijken via de admin-balk. Dat werkte in onze test echter niet.

OnPageSpeed Insights

Via deze statistiek kan je zien hoe snel Google je site vindt voor desktop en mobiel. Die data is hetzelfde als PageSpeed Insights.

Snelheid

Andere tools

Na installatie kan je ook Google Tag Manager installeren, A/B-tests doen en aan de slag met AdSense.

Conclusie Site Kit by Google

Site Kit By Google is een handige plug-in voor mensen die in hun WordPress-dashboard snel de belangrijkste statistieken willen zien uit Google Analytics en Search Console. De setup is relatief eenvoudig en zonder al te veel technische kennis goed te doen. Dankzij de plug-in krijg je overzicht over de belangrijkste statistieken van je site en hoef je niet in te loggen op verschillende services van Google.

Gebruikers die meer inzicht willen, zullen toch echt liever rechtstreeks inloggen op Google Analytics om zo uitgebreide analyses te kunnen doen. Of ze maken een dashboard in Google Data Studio waar alle gewenste data samenkomt.

Meer informatie

Ronald Operationeel manager

Ronald Operationeel manager bij RealHosting. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van onze collega's en coördineert de grotere migraties.

servicedesk@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok