Home / Je WordPress sites efficiënt beheren met InfiniteWP

Je WordPress sites efficiënt beheren met InfiniteWP

3 augustus 2016 - 00:00u - 3 minuten leestijd

Als je meerdere WordPress sites hebt draaien, dan zal je al snel behoefte krijgen aan één centrale omgeving om je sites te beheren. Dit geeft overzicht en zal je veel tijd besparen. Er zijn meerdere goede oplossingen beschikbaar die dit mogelijk maken. Een van deze oplossingen is InfiniteWP.

WordPress beheer

WordPress management tools

Om je WordPress site in goede conditie te houden, zal je regelmatig back-ups maken en updates uitvoeren (WordPress, thema en plugins). Bij een paar sites is dit handmatig goed te doen, maar als je meer sites hebt dan raak je al snel het overzicht kwijt. Als dit het geval is, kan je een management tool overwegen waarmee je al je sites beheert. Een aantal opties:

WordPress sites beheren met InfiniteWP

De beheertool InfiniteWP is een gratis beheerapplicatie die je op je eigen server of hostingpakket installeert. Na installatie kan je een onbeperkt aantal sites toevoegen. Hiervoor moet je op de betreffende sites de plugin InfiniteWP Client installeren. Na installatie genereert de plugin een unieke code waarmee je de site autoriseert in de beheeromgeving. Vanaf dat moment zie je in één oogopslag welke sites updates nodig hebben. Deze kan je direct doorvoeren. Ook kan je bepaalde updates markeren, zodat deze genegeerd worden.

InfiniteWP Interface

Addons

Het verdienmodel van InfiniteWP zijn de add-ons die je aan moet schaffen als je meer functies wilt. Denk hierbij aan het inplannen van back-ups ($69 per jaar) en het back-uppen naar externe locaties ($49 per jaar). Er zijn momenteel ruim 20 addons beschikbaar, zoals:

  • Malware scanner
  • User Manager
  • Staging
  • WordFence security
  • 2-weg authenticatie
  • Uptime monitor
  • Beheer comments

Addons Infinitewp

Staging

Met een van de nieuwste addons is het mogelijk om staging te gebruiken. In dat geval wordt er een kloon van de site gemaakt waar je updates op test. Gaat dit goed, dan kan je deze updates ook uitrollen op de live-omgeving. Deze functie hebben we nog niet zelf getest maar kan zeer handig zijn, omdat je de impact van een update vooraf beter kan testen.

staging

Controle

Een beheeromgeving als InfinityWP kan je veel tijd besparen, omdat je overzicht krijgt via één omgeving en omdat je belangrijke taken batchgewijs door kan voeren. Een voordeel van InfiniteWP is dat je het installeert op je eigen server of hostingpakket. De basisversie is gratis, waardoor je de basale functies eerst goed kunt testen. Bevalt de oplossing, dan kan je het uitbreiden met de gewenste add-ons.

Welke beheeroplossing je ook kiest: na het uitvoeren van updates zal je de sites altijd nog goed moeten testen.

web-monitoring-ok