Home / Joomla! 3.8 uitgebracht

Joomla! 3.8 uitgebracht

20 september 2017 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Op 19 september 2017 is Joomla! 3.8 uitgebracht. Dit is de laatste release in de 3.x serie. De release omvat 300+ verbeteringen en tevens zijn er 2 beveiligingsproblemen opgelost. Ook is er in deze release een compatibiliteitslaag gebouwd die de integratie naar Joomla! 4.0 makkelijker moet maken.

In dit artikel zullen we meer informatie geven over deze nieuwe features.

Joomla! 3.8 uitgebracht

Nieuwe features Joomla! 3.8

  • Nieuw routering mogelijkheden – Het nieuwe routingsysteem geeft gebruikers meer controle over de URL structuur. Zo heb je de veel gevraagde mogelijkheid om ID’s in de URL te verwijderen. Zo kun je mooie permalinks maken!
  • Compatibiliteitslaag Joomla! 4.0 – De ontwikkeling van Joomla! 4 heeft een aantal wijzigingen in de kern van het CMS. Waaronder die van het gebruik van PHP namespaces. In Joomla! 3.8 kunnen ontwikkelaars zowel de oude classes als nieuwe PHP namespaces gebruiken.
  • Verbeterde voorbeeld data – Ontwikkelaars kunnen voorbeeld data (die je na installatie kunt toevoegen) zelf samenstellen. Dit vereenvoudigd de ontwikkeling van een nieuwe website waardoor je veel tijd kunt besparen.
  • Ondersteuning Sodium extensie (PHP 7.2) – Joomla! 3.8 is gereed gemaakt voor het gebruik van de Sodium extensie (PHP 7.2) die zorgt voor de versleuteling van data.

Meer informatie

Joomla! updaten naar 3.8

Wanneer je inlogt binnen de back-end van Joomla! zie je een rode melding. Klik op ‘Update Now’ om Joomla! te updaten naar versie 3.8.

Let op!
– Houd er rekening mee dat wanneer je bepaalde componenten / extensies gebruikt, deze wel compatible moeten zijn met versie 3.8.
– Maak daarnaast altijd een back-up van de web bestanden en database voordat je de upgrade uitvoert. Uiteraard is dat bij ons geen probleem met onze handige file back-up en database back-up tool.

Joomla! 3.8 installeren

Gebruik je nog geen Joomla! 3.8 maar wil je deze wel gebruiken? Download hier Joomla! 3.8 en installeer deze volgens de handleiding Joomla installeren.

Zijn er nog vragen, kom je er niet uit of wil je dat wij Joomla! 3.8 installeren? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok