Home / Let’s Encrypt gaat Wildcard SSL-certificaten ondersteunen

Let’s Encrypt gaat Wildcard SSL-certificaten ondersteunen

14 juli 2017 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Goed nieuws voor gebruikers van de populaire SSL-certificaten van Let’s Encrypt. Per januari 2018 wordt het namelijk ook mogelijk om Wildcard SSL-certificaten uit te geven.

Dit heugelijke nieuws is vorige week bekend gemaakt door Internet Security Research Group (ISRG), de non-profit organisatie achter Let’s Encrypt waar een aantal grote bedrijven, zoals Facebook, Google, Cisco en Mozilla aan samenwerken.

100+ miljoen uitgegeven SSL-certificaten

Op 28 juni 2017 bereikte Let’s Encrypt een mijpaal in het nog prille bestaan: het 100 miljoenste SSL-certificaat werd uitgegeven.

Let’s Encrypt is inmiddels een grote speler binnen onze branche en heeft één primair doel: het internet 100% op HTTPS krijgen. Onderstaande grafiek laat goed zien dat het gebruik van HTTPS stijgende is. Inmiddels gaat 58% van alle verzoeken via FireFox via het HTTPS-protocol. Een goede zaak.

Percentage HTTPS verzoeken via FireFox

Let’s Encrypt vs. Commerciële SSL-certificaten

De technische werking van Let’s Encrypt is gelijk aan de technische werking van commerciële SSL-certificaten. Ook de zwaarte van de encryptie is gelijk.

Er zijn wel wat verschillen rondom condities (garanties, uitgifte procedures cetera). Daarom kiezen veel van onze klanten toch voor een commercieel SSL-certificaat. Neem contact op met de afdeling Verkoop voor verder advies om tot een weloverwogen keuze te komen.

Op dit moment bieden wij Let’s Encrypt alleen aan als uitbreiding op een eigen Private Cloud server.

web-monitoring-ok