Home / Maximale geldigheid SSL certificaten teruggebracht naar 1 jaar

Maximale geldigheid SSL certificaten teruggebracht naar 1 jaar

30 april 2020 - 09:49u - < 1 minuut leestijd

Geldigheid ssl-certificaat

Apple heeft recentelijk besloten dat hun Safari-browsers TLS-certificaten die langer geldig zijn dan 13 maanden, niet meer te accepteren. Een SSL-certificaat mag volgens Apple maximaal 398 dagen geldig zijn. De reden zou zijn dat de periode van misbruik korter wordt, wanneer een certificaat is gestolen. De maatregel van Apple geldt voor certificaten die worden aangevraagd na 1 september 2020. De verandering heeft dus geen betrekking op certificaten die zijn aangevraagd voor 1 september 2020.

Geldigheid SSL-certificaten RealHosting

RealHosting biedt per direct SSL-certificaten alleen nog per jaar aan. Alle bestaande abonnementen van 2 jaar worden omgezet naar 1 jaar. Het is dus niet langer mogelijk om certificaten aan te vragen met een looptijd van 2 jaar. De aanpassing van Apple heeft geen gevolgen voor Let’s Encrypt certificaten, want die zijn standaard 90 dagen geldig.

Rutger Systeembeheer & programmeur

Rutger is Systeembeheerder & programmeur bij RealHosting. Hij ontwikkelt gave functionaliteiten voor onze klanten en zorgt dat servers veilig en up-to-date zijn.

servicedesk@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok