Home / RealHosting seminar – Maak kennis met de sprekers

RealHosting seminar – Maak kennis met de sprekers

29 maart 2017 - 00:00u - 5 minuten leestijd

Volgende week donderdag is het zover, de RealHosting seminar. In deze blogpost maken we kennis met de sprekers. Ben je nog niet aangemeld? Geef je dan nog snel op via onderstaand formulier, zodat je zeker bent van deelname. Aanstaande maandag sluit de inschrijving.

Onderwerpen en sprekers

Hacking, het Internet of Things versus ICS- en SCADA-systemen. De verborgen kwetsbaarheden van industriële netwerken.

ICS- en SCADA-systemen, die data verzamelen en analyseren en helpen bij het aansturen van machines en apparatuur, zijn traditioneel geïsoleerd van andere netwerken. Echter, gezien de huidige mogelijkheden met betrekking tot beheer, proces-monitoring en programmeren is deze situatie van gescheiden systemen al lang geen realiteit meer. Bewust, onbewust, bedoeld of onbedoeld zijn connecties met andere netwerken gemaakt om van bepaalde functionaliteiten gebruik te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanleveren van data voor analysesystemen, het verlenen van toegang aan externe partijen voor onderhoudswerkzaamheden, het gebruik van draadloze communicatie tussen verplaatsbare machines en controlesystemen of het aansluiten van servers of computers op meerdere netwerken tegelijk zonder tussenkomst van een firewall. Dit zijn praktijksituaties die het beheer en functionaliteit ten goede komen maar die de ICS/SCADA-netwerken bijzonder kwetsbaar maakt.
In deze lezing wordt blootgelegd hoe verborgen kwetsbaarheden zich kunnen manifesteren in ICS/SCADA-netwerken en hoe dat zich verhoudt met het Internet of Things.

Frank KemelingFrank Kemeling is een zeer ervaren certified ethical hacker. Na de eerste 15 jaar van zijn carrière actief te zijn geweest als software developer bij diverse grote organisaties zoals Ahold, Delta Lloyd, Atos, Philips en KPN, specialiseerde Frank zich daarna als Testmanager met een focus op security. Bij o.a. De Telegraaf, Elsevier en het UWV was hij in deze actief in deze rol, waarna hij in 2012 toetrad tot BrainCap Software & Services en zich verder specialiseerde op het gebied van Cyber Security. Vanaf 2016 is hij manager van BrainSec Cybersecurity, een Managed Security Service Provider die gespecialiseerd is het uitvoeren van security penetratietesten en bewaken van industriële netwerken.

WordPress beveiliging. Hoe zorg je ervoor dat je site veilig blijft?

Van alle websites met een CMS wordt daarvoor in ruim 25% van de gevallen WordPress gebruikt. WordPress is daarmee het populairste open source CMS van dit moment. Juist vanwege deze populariteit en het feit dat WordPress open source is, is WordPress een geliefd doelwit bij hackers. In de sessie gaan we in op onderwerpen als:

  • Wie wil mijn site nou hacken?
  • De belangrijkste veiligheidslekken
  • Review van security plugins
  • Beveiliging op meerdere lagen, WordPress, je server, je computer
  • Hands-on tips & tricks

Frans ElderingFrans Eldering is eigenaar en oprichter van New Fountain en bouwt websites sinds 1999. Toen WordPress een volwaardig alternatief werd voor ons eigen CMS zijn we overgestapt. Inmiddels zijn we zo gek op WordPress dat we er de meest uiteenlopende websites in bouwen. Altijd met een focus op meerwaarde in het bedrijfsproces van onze klanten. Wij bouwen websites die voor je werken. Of WordPress altijd een goed alternatief is voor een maatwerk CMS lees je hier. Tijdens de ontwikkeling in WordPress is veiligheid uiteraard een van de altijd terugkerende vraagstukken.

Microsoft Hololens. De wondere wereld van Augmented Reality.

De HoloLens, het augmented reality apparaat van Microsoft, is een nieuwe telg aan de Windows 10 familie. Het apparaat spreekt veel mensen enorm tot de verbeelding. De mogelijkheden lijken eindeloos en vrijwel iedereen wil het wel eens een keer ervaren. Maar wat is het nu precies voor device? Wat kun je er mee? Wat kun je er niet mee? En vooral: hoe maak je nou die software ervoor?

In deze sessie neemt Dennis Vroegop je mee door de ontwikkeltools van de HoloLens en laat je op die manier de technische (on)mogelijkheden zien van dit apparaat. Uiteraard zullen ook de ideeën van de ontwikkelteams van Microsoft de revue passeren en we gaan samen kijken naar de verschillende toepassingsmogelijkheden.

We beginnen de sessie met een leeg project en we zullen eindigen met een volledige Holographische app die alles laat zien wat je er mee kunt. Laat je verbazen!

Dennis VroegopDennis Vroegop is managing director van Interknowlogy en is een software architect en ontwerper en ontwikkelaar van nieuwe, technische manieren om te communiceren met mensen, waar hij gebruik maakt van bijvoorbeeld multi-touch systemen. Vroegop is maar liefst tien keer de prijswinnaar geweest van de Microsoft MVP Award. Ook is hij de eerste in Nederland met de langverwachte Hololens, waarmee hologrammen gezien kunnen worden.

Praktische informatie

Vanaf 12.00 uur ben je welkom op Kasteel Montfoort. Er staat dan een heerlijke lunch voor je klaar. Om 12.45 uur starten we met het programma. Rond 17.00 uur zijn we klaar. Daarna is er gelegenheid om te netwerken.

  • Datum: donderdag 6 april 2017
  • Tijdstip: 12.00 – 17.00 uur (inclusief lunch)
  • Organisator: RealHosting B.V.
  • Prijs: Kosteloos voor relaties van RealHosting
  • Locatie: Kasteel Montfoort, Kasteelplein 1, 3417 JG Montfoort (website)

Aanmelden seminar

Geef je op via onderstaand formulier, zodat je zeker bent van deelname. We verheugen ons op je komst! Aanstaande maandag sluit de inschrijving.

De inschrijving is reeds gesloten.

web-monitoring-ok