Home / Storing bij SSL leverancier Globalsign resulteert in vervelende waarschuwing

Storing bij SSL leverancier Globalsign resulteert in vervelende waarschuwing

13 oktober 2016 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Update 17-10-2016 09:00 – De leverancier heeft een rapport online gezet. Geïnteresseerden kunnen deze hier inzien.

Update 20:03 – De leverancier heeft het probleem kunnen verhelpen. Nieuwe bezoekers zullen geen problemen ervaren bij het opvragen van websites. Voor bezoekers welke wel nog problemen ervaren, zullen deze in vier dagen automatisch verdwijnen. Wij zullen morgen een alternatief bieden voor onze klanten. 

Update 17:21 – Helaas is de storing bij onze leverancier nog steeds aan de orde. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
De geboden oplossing om je CRL en OCSP te deleten blijkt in slechts 20% van de gevallen te helpen. Van alle browsers is Mozilla Firefox de enige browser die geen hinder ondervindt van dit probleem.

Zojuist is gebleken dat onze leverancier voor SSL certificaten (Globalsign) een storing heeft aan de OCSP server. Hierdoor kan het voorkomen dat goede SSL certificaten als ongeldig worden gemarkeerd. We vinden dit oprecht vervelend, maar kunnen er helaas vanuit deze positie niets aan doen.

Mocht je als bezoeker onderstaande melding op je scherm krijgen, dan kan je dit oplossen door de zogeheten Certificate Revocation Lists (CRL) en de OCSP cache op jouw computer te verwijderen.  Lees hier hoe je dit kunt doen.

Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website

web-monitoring-ok