Home / Terugblik Partner Event 2018

Terugblik Partner Event 2018

15 oktober 2018 - 14:18u - 4 minuten leestijd

Donderdag 11 oktober 2018 stond Kasteel Montfoort in het teken van ons exclusieve Partner Event. Door de buitengewoon goede opkomst was ‘De Orangerie’ tot de nok toe gevuld met enthousiaste partners van RealHosting.

In dit artikel blikken we terug op een fantastische dag en delen we – op veler verzoek – de presentaties van de sprekers.

Kasteel Montfoort

Collega Peter (rechts) en spreker Bart (links) voor Kasteel Montfoort

Terugblik

Rond 12.00 uur arriveerden de eerste gasten op Kasteel Montfoort waarna zij werden getrakteerd op een heerlijke lunch. Het werd langzaamaan drukker en de meeste waren al uitvoerig begonnen met netwerken. Naast de ‘bekende gezichten’ waren er ook opvallend veel nieuwe partners aanwezig!

Even na 13.00 uur begonnen we met het formele programma. Directeur Pim Effting praatte je bij over wat we het laatste jaar allemaal hebben gedaan. Stiekem zijn we toch wel trots op hetgeen we allemaal hebben bereikt. Hij vertelde je over de (nieuwe) positie van RealHosting in de (cloud)keten en welke stappen er zijn gemaakt om onze dienstverlening nog veiliger- en sneller te maken. Zo heeft RealHosting begin dit jaar haar servers standaard beveiligd met Patchman en is het deze zomer overgestapt naar een nieuwe infrastructuur, wat ertoe heeft geleid dat we nu een hostingprovider zijn zónder eigen servers. Na een korte quiz gingen we door naar de eerste spreker van de dag.

Bart Mekkes van Patchman vertelde in zijn presentatie ronduit over de donkere kant van het internet. Hacks, malware en andere narigheid passeerden de revue. Wist je bijvoorbeeld dat 28% van de hosting klanten vertrekt wanneer zij gehackt zijn? En wist je dat 80% van alle CMS applicaties niet up-to-date is? Vandaag de dag beveiligt Patchman meer dan 7.5 miljoen websites (> 9.000 servers).

Hierna was het de beurt aan Rogier Gigengack van Eigenlijk Alles. Hoewel zijn bedrijfsnaam anders doet vermoeden, ging zijn presentatie over het aanleggen van focus. Hoe zorg je voor een duidelijke propositie en hoe kan je door specialiseren het verschil maken? In het einde van zijn presentatie gaf Rogier het startschot om te gaan netwerken tijdens de pauze. Iedereen had bij binnenkomst een batch met kleur (specialisatie) en QR-code (verwees naar LinkedIn-profiel) gekregen. Het doel was om op zoek te gaan naar specialisten waarmee je mogelijk kunt samenwerken.

Na de pauze gingen we verder met het programma. Marco Davids van SIDN vertelde ons over de manco’s van klassieke e-mail. In zijn presentatie legde hij de gevaren bloot en gaf hij tekst en uitleg over de protocollen SPF, DKIM, DMARC en STARTTLS. Verder kregen we praktische tips om e-mail veiliger te maken. Voor velen was deze presentatie een eye-opener!

Kasteel Montfoort

De pas gerenoveerde vergaderzaal van Kasteel Montfoort

Hierna vervolgde we het programma met Lennert den Teuling van PCextreme. Lennert gaf in zijn presentatie aan hoe de infrastructuur van RealHosting in elkaar steekt, en gaf op een verhelderende manier de voor- en nadelen aan. Voor de techies onder ons: we maken nu gebruik van KVM hypervisors met CEPH storage op basis van NVMe.

De laatste spreker van de dag was Albert Schimmel van Sedo. In zijn presentatie vertelde Albert je meer domaining (handelen in domeinnamen) en het stigma wat hierop rust. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gaf hij aan hoe de waarde van een domeinnaam tot stand komt. Albert sloot het formele gedeelte van de dag af met een paar leuke anekdotes en verhalen uit het veld.

Na afloop was er voldoende gelegenheid om te netwerken, om vragen te stellen aan de sprekers en om kennis te maken met het team achter RealHosting. Onder een genot van een hapje en een drankje bleven velen van jullie nog even hangen om nog te netwerken. We hopen dat jullie na deze dag vol met nieuwe inzichten en praktische handvatten huiswaarts zijn gekeerd.

Download presentaties

Tot de volgende keer?

Na afloop hebben we louter positieve reacties mogen ontvangen. Namens het hele team van RealHosting willen we dan ook iedereen bedanken voor hun aanwezigheid. Onze speciale dank gaat uit naar de sprekers en hun bijdrage aan deze succesvolle middag.

Daarnaast willen we SIDN bedanken voor het sponsoren van de stoelmassages en The Review Company voor het maken van de aftermovie – welke we snel zullen delen met iedereen.

web-monitoring-ok