Home / Terugblik RealHosting seminar

Terugblik RealHosting seminar

10 april 2017 - 00:00u - 5 minuten leestijd

Kasteel Montfoort stond afgelopen donderdagmiddag in het teken van de RealHosting seminar. We mochten veel klanten en Partners verwelkomen op deze prachtige locatie. De sfeer zat er goed in en we kregen louter positieve reacties.

Namens het hele team willen we jullie dan ook hartelijk bedanken voor jullie aanwezigheid. We hopen jullie ook graag een volgende keer weer te mogen verwelkomen.

Kasteel Montfoort
Het prachtige Kasteel Montfoort was de plek waar het allemaal gebeurde.   

Daarnaast willen we de sprekers graag bedanken voor hun bijdrage aan deze succesvolle middag. We hadden 4 sprekers die allen het publiek wisten te boeien met hun – vrij technische – presentaties. Heel veel dank!


Tijdens de presentaties waren alle stoelen bezet. De opkomst was groot!

Na afloop was er uiteraard voldoende gelegenheid om te netwerken, om vragen te stellen aan de sprekers en om kennis te maken met het team achter RealHosting. Onder een genot van een hapje en een drankje bleven velen van jullie nog even hangen om nog te netwerken.

In deze blogpost blikken we terug op de presentaties van deze middag.

WordPress beveiliging. Hoe zorg je ervoor dat je site veilig blijft?

Presentatie Frans 1
Frans tijdens zijn presentatie over beveiliging binnen WordPress.

Frans Eldering van New Fountain beet het spits af met een presentatie over beveiliging binnen WordPress.

In de presentatie werd uitgelegd waarom WordPress populair is bij hackers en waarom websites gehacked worden. Verder werden de gevolgen van een hack toegelicht, waar de grootste kwetsbaarheden zitten en hoe je jezelf kunt wapenen tegen hacks.

Er werden tot slot een aantal praktische tips gegeven over werkwijzes zoals een onderhoudscontract, GIT en het gebruik van (beveiliging)software als Patchman en InfiniteWP.

Moraal van het verhaal is dat niets onkraakbaar is, en er een grote verantwoordelijk ligt bij de gebruiker en de webbouwer.

Presentatie Frans 2
Het publiek was geboeid en stelde na afloop een aantal goede vragen.

Hacking, het Internet of Things versus ICS- en SCADA-systemen. De verborgen kwetsbaarheden van industriële netwerken.

Presentatie Frank 1
Frank tijdens zijn presentatie over het hacken van industriële netwerken.

Vervolgens was het de beurt aan Frank Kemeling van BrainCap met een presentatie over hacken van industriële netwerken.

Deze presentie was iets technischer van aard en was voor velen een eye opener. Er werd uitgelegd welke fases er zijn binnen een hack, hoe hackers opereren en hoe gemakkelijk het is om dingen voor elkaar te krijgen via bijvoorbeeld social engineering.

De praktische uitleg maakte het voor iedereen begrijpelijk hoe hackers te werk gaan. Het was dan ook interessant om te zien hoe in de live demo een supercomputer gehacked werd.

Presentatie Frank 2
Letterlijk het “lijdend voorwerp”. Tijdens de presentatie werd deze supercomputer gehacked. 

SSL-certificaten. De geheimen van SSL en encryptie.

Presentatie Pim 1
Pim tijdens zijn presentatie over SSL en het belang van encryptie.

Na de pauze volgde een presentatie van collega Pim Effting met een presentatie over SSL en encryptie.

Er werd uitgelegd hoe encryptie is ontstaan en wat mechanisering heeft betekend voor de evolutie ervan. Vervolgens werden er praktische zaken rondom SSL toegelicht zoals de technische werking en de vele voordelen ervan zoals HTTP/2.

Tijdens de voorgaande presentaties werd telkens toegelicht hoe gevaarlijk het is om zomaar op een openbaar wifi netwerk in te loggen. Dat weerhield sommige gasten er niet van om toch in te loggen op onze eigen “honeypot”. Van een van de gasten wisten we een sessie van Funda te hijacken en hiervan lieten we het resultaat zien tijdens de presentatie. Uiteraard zijn de gegevens hierna vernietigd.

Presentatie Pim 2
Collega Pim is tevreden met de resultaten van de “honeypot”.

Microsoft Hololens. De wondere wereld van Augmented Reality.

Presentatie Dennis 1
Dennis tijdens zijn presentatie over de Microsoft Hololens.

De laatste presentatie was van Dennis Vroegop van Interknowlogy en ging over de Microsoft Hololens.

Tijdens de presentatie werden verschillende praktijkvoorbeelden toegelicht waarin de Hololens werd toegepast. Er werd nadrukkelijk een verschil uitgelegd tussen virtual reality en augmented reality.

Tot slot zat iedereen te wachten op het moment dat de Hololens uit de tas werd gehaald. Een aantal gegadigden mochten de Hololens zelf uitproberen.

Presentatie Dennis 2
Enkele gasten mochten de Microsoft Hololens zelf uitproberen.

Tot de volgende keer?

Wij vonden het een geslaagd evenement en zijn benieuwd naar jullie reacties. We kijken nu ook alweer uit naar het volgende seminar.

Laat ons weten wat je er van vond!

web-monitoring-ok