Home / Transferlock nu ook mogelijk voor .be-domeinen

Transferlock nu ook mogelijk voor .be-domeinen

1 augustus 2017 - 00:00u - < 1 minuut leestijd

Sinds vorige maand is het mogelijk om .be-domeinen te voorzien van een transferlock – zoals je dat gewend bent bij andere generieke extensies zoals .com en .net.

Wat is een transferlock?

De houder van een .be-domeinnaam kan aan zijn Registrar (RealHosting) vragen om zijn .be-domein te voorzien van een transferlock. Dit maakt het onmogelijk voor een nieuwe Registrar om een verhuizing uit te voeren. Sommige bedrijven wensen dit om bespaard te blijven van malafide verzoeken om hun domeinnaam over te dragen en er zeker van te zijn dat hun domeinnaam in goede handen is.

Een Registrar mag een domeinnaam enkel vergrendelen op uitdrukkelijk verzoek van de houder. Op eenvoudig verzoek van de houder moet de .be-domeinnaam ook terug ontgrendeld worden. Eerder kan een domeinnaam niet (weg)verhuist worden.

Transferlock voor .nl-domeinen
Ben je houder van een .nl-domein en wil je deze voorzien van een transferlock? Dan kan je dat bewerkstelligen met .nl Control.

Transferlock aanvragen

Wil jij jouw .be-domein vergrendelen met een transferlock? Stuur ons dan een bericht naar servicedesk@realhosting.nl en we nemen je verzoek zo snel mogelijk in behandeling.

web-monitoring-ok