Home / Vijf redenen om *nu* HTTPS te gebruiken

Vijf redenen om *nu* HTTPS te gebruiken

7 augustus 2014 - 00:00u - 2 minuten leestijd

De afgelopen jaren is het gebruik van HTTPS (SSL) toegenomen. Maar wat is het en waarom zou je het willen gebruiken?

SlotjeAls jouw website een SSL certificaat heeft, heb je de volgende voordelen:

 1. Het dataverkeer tussen de website en de bezoeker wordt gecodeerd. Zo is het veel lastiger geworden om deze gegevens af te luisteren. Handig als je met vertrouwelijke gegevens werkt zoals betalingen.
 2. De echtheid van de website wordt gevalideerd door de browser van de bezoeker. Zo weet de bezoeker zeker dat hij op jouw website zit en niet op een nagemaakte website (phishing).
 3. Google houdt van HTTPS. Je website komt mogelijk hoger in de zoekmachines. Zie hiervoor ook het blogartikel van Google zelf.
 4. Beveiliging met SSL/HTTPS geeft vertrouwen bij je bezoekers. Je geeft het signaal dat je op een serieuze manier omgaat met je bezoekers. Over het algemeen bestellen klanten vaker en meer op bijvoorbeeld je webshop.
 5. De overheid (College Bescherming Persoonsgegevens) eist van jou dat je een goed SSL certificaat gebruikt als je persoonsgegevens verwerkt:
  "Om te voldoen aan de beveiligingsnorm (...) de volgende verplichtingen:
  (...)
  4. Beveilig het gegevenstransport door middel van het SSL-protocol"

  Aldus artikel 8.1 van het CBP Richtsnoer.

Interesse gewekt?

RealHosting regelt graag je SSL certificaat. Wij doen hierbij de voorbereiding, aanvraag, configuratie en de installatie. De kosten hiervoor zijn slechts 7,50 Euro per maand en is beschikbaar op ons Premium+ en Professional+ pakket. Partners betalen 2,50 Euro per maand.

 

web-monitoring-ok