Home / Voorkom daling in Google – Gebruik een SSL certificaat!

Voorkom daling in Google – Gebruik een SSL certificaat!

8 februari 2016 - 00:00u - 3 minuten leestijd

Als website eigenaar ben je continu bezig met het optimaliseren van jouw website. Je bent bezig met zaken als SEO, caching, minifying, (cohort)analyses en andere technieken om de concurrentie voor te zijn.

Maar heb je wel eens gedacht aan het gebruik van SSL certificaat? Het gebruik hiervan wordt namelijk steeds zwaarder gewogen en heeft dus directe invloed op jouw positie in Google!

RealHosting SSL
De website van RealHosting is uiteraard voorzien van een SSL certificaat. 

Google Hummingbird

Google maakt sinds 2013 gebruik van een zoekalgoritme luisterend naar de naam Hummingbird (voorheen Panda en Penguin). Dit algoritme bevat meer dan 200 ingrediënten welke samen jouw positie op Google bepalen.

Enkele voorbeelden:

  • mobielvriendelijkheid
  • lokale vindbaarheid
  • snelheid
  • content
  • integratie met social media
  • et cetera

HTTPS everywhere

In augustus 2014 heeft Google aangegeven dat het gebruik van SSL ook als ranking factor gebruikt gaat worden. Dit maakt onderdeel uit van Google’s “HTTPS everywhere” filosofie.

De afgelopen anderhalf jaar is het gebruik van SSL toegenomen en we constateren dan ook dat Google het gebruik hiervan steeds zwaarder weegt. Gebruik je nog geen SSL certificaat? Dan loop je achter op de concurrentie en dat heeft dus directe invloed op jouw positie in Google!

Meer redenen om SSL te gebruiken

  • De overheid (College Bescherming Persoonsgegevens) eist van jou dat je een goed SSL certificaat gebruikt als je persoonsgegevens verwerkt
  • Het dataverkeer tussen de website en de bezoeker wordt gecodeerd. Zo is het veel lastiger geworden om deze gegevens af te luisteren. Handig als je met vertrouwelijke gegevens werkt zoals betalingen.
  • De echtheid van de website wordt gevalideerd door de browser van de bezoeker. Zo weet de bezoeker zeker dat hij op jouw website zit en niet op een nagemaakte website (phishing).
  • Beveiliging met SSL/HTTPS geeft vertrouwen bij je bezoekers. Je geeft het signaal dat je op een serieuze manier omgaat met je bezoekers. Over het algemeen bestellen klanten vaker en meer op bijvoorbeeld je webshop.

Interesse gewekt?

RealHosting regelt graag je SSL certificaat. Wij doen hierbij de voorbereiding, aanvraag, configuratie en de installatie. De kosten hiervoor zijn slechts 7,50 Euro per maand en is beschikbaar op ons Premium+ en Professional+ pakket. Partners betalen 2,50 Euro per maand. Als je nog geen klant bent bij ons helpen we je ook graag met je beveiliging – neem daarvoor contact met ons op via verkoop@realhosting.nl.

web-monitoring-ok