Home / Over ons / Nieuws / Nieuws / Voorrangsperiode .amsterdam gestart

Voorrangsperiode .amsterdam gestart

1 juni 2015 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Vandaag is de voorrangsperiode van start gegaan voor de nieuwe domein extensie .amsterdam. Tijdens deze voorrangsperiode kan iedere gegadigde een aanvraag doen voor een of meerdere domeinnamen met een .amsterdam extensie. Doel van deze landrush is om er voor te zorgen dat de domeinnaam in bezit komt van de meest natuurlijke eigenaar.

Update 01-09-2015:
Om 11.00 uur vandaag is de nieuwe domein extensie .amsterdam beschikbaar gesteld voor iedereen (General Availability). Domein registraties met de .amsterdam extensie worden nu op basis van first come, first served geregistreerd.

Geef mij maar Amsterdam

De .amsterdam extensie is vooral interessant voor bedrijven uit Amsterdam, maar ook als echte Amsterdammer kan je laten zien hoe je trots je bent op jouw stad.

Zo werkt de voorrangsperiode

  • Stuur een e-mail servicedesk@realhosting.nl met de gewenste domeinnaam/domeinnamen. Wij zullen de voor registratie dan voor je in orde maken.
  • Na het sluiten van de voorrangsperiode op 14 augustus 2015 wordt gekeken of er meerdere gegadigde zijn:
    – Wanneer jij de enige aanvrager bent van de gewenste domeinnaam, dan wordt deze automatisch aan jou toegewezen.
    – Wanneer er meerdere aanvragen zijn voor een bepaalde domeinnaam, dan zal dit domein worden toegewezen (door de registry) aan de meest natuurlijke eigenaar. Hierin wordt met een voorrangspositie gewerkt, te weten: 1-publieke instellingen, 2-geregistreerde merken en handelsnamen, 3-geografische plaatsen, 4-jouw eigen naam en tot slot 5-Amsterdammers.
  • Nadat de domeinnamen zijn toegewezen wordt op 1 september 2015 de extensie opengesteld voor het grote publiek. In dat geval is “first come, first serve” van toepassing.

Heb je vragen over de .amsterdam extensie of de voorrangsperiode?
Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok