Home / WordPress 4.2 ‘Powell’ beschikbaar, wat is er nieuw?

WordPress 4.2 ‘Powell’ beschikbaar, wat is er nieuw?

24 april 2015 - 00:00u - 3 minuten leestijd

Het stond vetgedrukt in onze agenda; “Release WordPress 4.2.”. Niet omdat deze release échte grote veranderingen met zich meebrengt, maar omdat wij – als WordPress fanaten – altijd het nieuwste van het nieuwste willen.

Op 21 april was er een security release van WordPress 4.1.2 uitgebracht, omdat er een aantal beveiligingslekken gedicht zijn.
Vandaag is WordPress versie 4.2 uitgebracht welke de naam Powell heeft meegekregen. In dit artikel vertellen we je meer over de nieuwe functionaliteiten van WordPress 4.2.

Wat is er nieuw in WordPress 4.2?

Press This verbeterd en mobielvriendelijk

‘Press This’ is een bookmarklet: een kleine toepassing welke in je browser meedraait waarmee je gemakkelijk content van andere websites kunt delen. Je kunt deze terugvinden onder Extra > Beschikbare middelen. In de nieuwe release is het nog makkelijker content te delen en daarnaast is deze nu ook mobielvriendelijk gemaakt.

Press This verbeterd

Meer karakters en Emoji support ?

De nieuwe release bevat de mogelijkheid om extra karakters in te voeren, zoals bijvoorbeeld Chinese, Japanse of Koreaanse karakters.
Daarnaast wordt nu ook Emoij ondersteund ?.

Makkelijker wisselen van thema’s

Als je voorheen van thema wilde verwisselen dan deed je dit maar kwam je er vervolgens achter dat je deze nog her en der moest aanpassen. Nu kan je gemakkelijk al je thema voorbereiden alvorens je hem live zet. Daarnaast kan je in de nieuwe release gemakkelijker switchen van thema’s doordat je niet telkens terug hoeft te gaan naar de thema pagina.

Makkelijker wisselen van thema's

Makkelijker installeren en updaten van plugins

Voorheen werd je na het installeren of updaten van een plugin geredirect naar de plugin pagina, dat is nu verleden tijd.
In deze release kan je instant plugins installeren en updaten, je ziet vervolgens aan de button direct de status van de installatie of update.

Makkelijker installeren en updaten van plugins

Meer embed mogelijkheden

De embed mogelijkheden van Twitter zijn ons allemaal bekend, in deze release zijn daar Tumblr.com en Kickstarter aan toegevoegd.

Verschillende bugs opgelost

Zoals in alle releases zijn er ook talloze (kleine) bugs opgelost. In de verschillende beta fases zijn tientallen bugs gemeld en opgelost.

Zo update je WordPress naar 4.2

Het updaten van WordPress naar versie 4.2 is heel makkelijk:

  1. Log in op het Dashboard.
  2. Er verschijnt onder Dashboard > Updates een rood bolletje, klik hierop.
  3. Hier kan je vervolgens op ‘Update’ klikken, na de update verdwijnt het rode bolletje en ben je weer up to date.

Hulp nodig?

Heb je vragen over dit artikel of het gebruik van WordPress? Neem dan contact op met servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok