Home / WordPress 4.4 ‘Clifford’ uitgebracht

WordPress 4.4 ‘Clifford’ uitgebracht

9 december 2015 - 00:00u - 3 minuten leestijd

Op 8 december 2015 is WordPress 4.4 uitgebracht. Deze release omvat een aantal verbeteringen omtrent responsive images en het connecten met andere media. Ook bevat WordPress 4.4 een nieuwe default theme, Twenty Sixteen.

WordPress 4.4 heeft de naam ‘Clifford’ gekregen en is vernoemd naar jazztrompettist Clifford Brown.

Nieuwe features WordPress 4.4

WordPress 4.4 omvat weer een aantal mooie verbeteringen. In dit artikel zullen we meer informatie geven over deze nieuwe features.

Nieuwe default theme, Twenty Sixteen

Ieder jaar heeft WordPress een standaard thema. In deze release is het nieuwe standaard thema van 2016 beschikbaar, Twenty Sixteen.

Dit thema heeft een strak en responsive design waardoor op alle apparaten de content goed gepresenteerd wordt. Verder kan je via de Customizer veel aanpassingen doen waardoor het erg laagdrempelig is om er mee te werken. Zo is de header gemakkelijk aan te passen maar kan je ook met handige kleurschema’s werken.

Twenty Sixteen

Responsive images

Een andere mooie toevoeging is het gebruik van responsive images.

Wanneer je een afbeelding upload binnen de mediagalerij, dan wordt deze in allerlei standaard formaten gesneden. Wanneer je vervolgens de website bezoekt op bijvoorbeeld een smartphone of een tablet, dan wordt een afbeelding getoond wat voor dat apparaat het beste functioneert.

Responsive Images

Embedden uitgebreider

Het embedden (invoegen van content) van andere media is nu nog uitgebreider.

Zo kan je nu content embedden van andere WordPress websites. Dit maakt het delen van content super makkelijk.
Ook zijn er nieuwe embed providers toegevoegd: Cloudup, Reddit Comments, ReverbNation, Speaker Deck, en VideoPress.

Embed Everything

Overige verbeteringen

REST API
WordPress is bezig met de ontwikkeling van een REST API. Deze API maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om eigen applicaties te koppelen aan WordPress.
In versie 4.4 is de technische infrastructuur van de REST API alvast geïntegreerd. De REST API zelf wordt in meerdere versies uitgerold.
Meer informatie: https://wordpress.org/plugins/rest-api/

Naast deze verbeteringen zijn er “onder de motorkap” ook nog vele aanpassingen gedaan ten behoeve van de veiligheid en snelheid.

WordPress updaten naar 4.4

Wanneer je inlogt binnen de back-end van WordPress zie je onderstaande melding. Klik op ‘Nu bijwerken’ om WordPress te updaten naar versie 4.4

WordPress 4.4

Let op!
– Houd er rekening mee dat als je plugins gebruikt, deze wel compatible moeten zijn met versie 4.4.
– Maak daarnaast altijd een back-up van de web bestanden en database voordat je de upgrade uitvoert. Uiteraard is dat bij ons geen probleem met onze handige file back-up en database back-up tool.

WordPress 4.4 installeren

Gebruik je nog geen WordPress 4.4 maar wil je deze wel gebruiken?
Download hier WordPress 4.4 en installeer deze volgens de handleiding WordPress installeren.

Zijn er nog vragen, kom je er niet uit of wil je dat wij WordPress 4.4 installeren? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok