Home / WordPress 4.6

WordPress 4.6

17 augustus 2016 - 00:00u - 3 minuten leestijd

Op 16 augustus is WordPress versie 4.6 uitgerold. Ook deze versie heeft weer een naam van een jazzmuzikant gekregen: Pepper. WordPress 4.6 heeft vooral veel verbeteringen onder de motorkap. De naam Pepper is herleidbaar naar jazzmuzikant Park Frederick “Pepper” Adams III.

Nieuw in WordPress 4.6


Shiny Updates
De workflow bij het installeren, updaten en verwijderen van plugins en themes is verbeterd. Dit onderdeel heeft zelfs een aparte naam gekregen: Shiny Updates. Het doel: onnodige stappen verwijderen voor de gebruiker bij het beheer van je plugins en van he themes. De makers van deze functie noemden de oude gebreken The Bleak Screen of Sadness.

Autosave functie
De autosave functie in WordPress 4.6 is verbeterd en een aantal bugs zijn verholpen. Als je nu een bericht bewerkt, dan wordt een kopie bewaard in de cache van je browser. Valt je internetverbinding even weg, dan kan je altijd de versie uit je browsercache herstellen als de verbinding weer terug komt.

Lettertypes backend
In voorgaande versies werd voor de backend het externe lettertype Open Sans gebruikt. Om niet afhankelijk te zijn van externe partijen en om de snelheid te verbeteren, is hier van afgestapt.

Open Sans

Broken link checker
Als je in de visuele editor een link invoegt, dan zal WordPress nu direct controleren of de link bestaat. Als de link niet bestaat, kleurt deze rood.

WordPress 4.6 broken link checker

Overige verbeteringen

Onder de motorkap zijn natuurlijk ook de nodige aanpassingen gemaakt. Zo zijn er 280 bugs verholpen en 125 verbeteringen doorgevoerd.

Zie voor een complete lijst: Make.Wordpress.org, of bekijk de originele blogpost over WordPress 4.6 met een overzicht van de nieuwe functies.

WordPress updaten naar versie 4.6

Als je inlogt op de backend van WordPress, dan zie je de melding dat WordPress 4.6 beschikbaar is. Klik op de link Nu Bijwerken om jouw WordPress versie bij te werken naar versie 4.6. Ga je een nieuwe installatie van WordPress uitvoeren, dan kan je de laatste versie downloaden via https://nl.wordpress.org.

Update WordPress 4.6 beschikbaar

Let op:

  • Maak voor een update altijd eerst een back-up van de bestanden en van de database. Uiteraard is zo geregeld met onze handige file back-up en database back-up tool.
  • Werk voor de update eerst je plugins bij en eventueel je thema. Deze moeten namelijk compatible zijn met de nieuwe versie van WordPress.

Heb je nog vragen, kom je er niet uit, of wil je dat wij WordPress versie 4.6 voor je installeren? Neem dan contact op met onze servicedesk via het e-mailadres: servicedesk@realhosting.nl

web-monitoring-ok