Home / WordPress 4.7 ‘Vaughan’ uitgebracht

WordPress 4.7 ‘Vaughan’ uitgebracht

7 december 2016 - 00:00u - 5 minuten leestijd

Op 6 december 2016 is WordPress 4.7 uitgebracht. Deze release omvat een nieuw standaard thema, demo content om snel te starten en veel verbeteringen omtrent het creëren van content. Ook heeft de REST API in deze release meer vorm gekregen. WordPress 4.7 heeft de naam ‘Vaughan’ gekregen en is vernoemd naar jazz vocalist Sarah Vaughan.


Nieuw standaard thema ‘Twenty Seventeen’

Ieder jaar brengt WordPress een nieuw standaard thema uit. Zo ook dit jaar in de vorm van ‘Twenty Seventeen’.

Dit thema leent zich uitermate goed voor ieder type bedrijf – van kleine zelfstandige tot grote multinational. Je kan o.a. gebruik maken van video headers en gepersonaliseerde widgets. Uiteraard werkt het nieuwe thema goed op ieder type apparaat, zoals een mobiele telefoon.

Twenty Seventeen

Nieuwe features WordPress 4.7

Demo content

Je kan nu gemakkelijk demo content toevoegen aan jouw website. Demo content kan erg handig zijn, want vaak hoef je alleen maar teksten en afbeeldingen aan te passen om snel tot een professionele website te komen.

Klik op ‘Thema wijzigen en aanpassen’ om de Customizer te openen. Nu verschijnt het gekozen thema met demo content.

Thema wijzigen en aanpassen

Snelkoppelingen binnen Customizer

Binnen de Customizer verschijnen nu ook snelkoppelingen om gemakkelijker bepaalde elementen (zoals een header, menu of widget) van de site aan te passen.

Snelkoppelingen binnen Customizer

Video headers

Ben jij ook zo klaar met saaie statische afbeeldingen in de header? Nu kan je gemakkelijk een video header toevoegen!

Dit doe je door in de Customizer een .mp4 bestand te uploaden, of een YouTube URL in te voeren.

Header media

Pagina’s toevoegen in menustructuur

Bij de bouw van een website wil je vaak eerst de menustructuur (sitemap) in orde maken, en pas daarna deze pagina’s vullen met content.

Nu kan je gemakkelijk pagina’s aanmaken en toevoegen in de menustructuur, zonder dat deze al moeten bestaan.

Nieuwe pagina

Eigen CSS toevoegen

Soms wil je buiten de gebaande paden werken en eigen CSS toevoegen aan een thema. Voorheen deed je dat via de Editor van het thema, maar werd jouw wijziging ongedaan gemaakt na een update.

Nu is er een aparte optie toegevoegd waarbij je eigen CSS kan toevoegen aan een thema, zonder dat deze na een update ongedaan wordt gemaakt.

Extra CSS

Thumbnails voor PDF binnen media bibliotheek

Wanneer je in oudere versies van WordPress jouw media bibliotheek vol had staan met PDF bestanden, dan zag je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Nu wordt van iedere PDF een thumbnail gegenereerd, dit helpt jou het overzicht te bewaren.

Thumbnails voor PDF binnen media bibliotheek

Taalkeuze per gebruiker

Voorheen was de gekozen taal van de beheerder dé taal welke werd gevoerd in de back-end. Nu kan je per gebruiker een andere taal instellen, handig als je werkt met meerdere gebruikers uit andere landen.

Taalkeuze per gebruiker

Overige verbeteringen

Verder zijn er nog tal van kleine verbeteringen doorgevoerd. Op https://wordpress.org/news/2016/12/vaughan/ lees je hier meer over.

REST API

Met de REST API kunnen ontwikkelaars externe systemen laten communiceren met de WordPress back-end (en andersom). De REST API staat nog in de kinderschoenen maar krijgt steeds meer vorm, zo ook in deze release.

Op https://developer.wordpress.org/rest-api/reference/ lees je hier meer over.

WP REST API

WordPress updaten naar versie 4.7

Als je inlogt op de back-end van WordPress, dan zie je de melding dat WordPress 4.7 beschikbaar is. Klik op de link ‘Nu bijwerken’ om jouw WordPress versie bij te werken naar versie 4.7. Wil je een nieuwe installatie van WordPress uitvoeren, dan kan je de laatste versie downloaden via https://nl.wordpress.org.

Updaten naar WordPress 4.7

Let op

  • Maak voor een update altijd eerst een back-up van de bestanden en van de database. Uiteraard is dit zo geregeld met onze handige file back-up en database back-up tool.
  • Werk voor de update eerst je plugins bij en eventueel je thema. Deze moeten namelijk compatible zijn met de nieuwe versie van WordPress.

Heb je nog vragen, kom je er niet uit, of wil je dat wij WordPress versie 4.7 voor je installeren? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok