Home / WordPress 4.8 ‘Evans’ uitgebracht

WordPress 4.8 ‘Evans’ uitgebracht

12 juni 2017 - 00:00u - 3 minuten leestijd

Op 8 juni 2017 is WordPress 4.8 uitgebracht. Deze release omvat vele verbeteringen rondom gebruiksvriendelijkheid. WordPress 4.8 heeft de naam ‘Evans’ gekregen en is vernoemd naar jazzpianist en componist William John “Bill” Evans.

De vele verbeteringen lijken klein, maar zijn allen ontwikkeld vanuit de behoefte van de gebruiker – jij dus!

Nieuwe features WordPress 4.8

Verbeterde widgets

Het toevoegen van afbeeldingen, video’s, audio of tekst in een widget is nog nooit zo makkelijk geweest. Met de switch ‘Visual’ kan je direct een preview zien van de widget. Super handig!

Widget updates

Verbeterde linkbewerking

Voorheen was het nog wel eens lastig om de bestaande tekst van een link aan te passen. Nu is dat verleden tijd doordat er onzichtbare grenzen worden getrokken. Zo kan je tekst dus niet meer uitbreken.


WordPress evenementen

WordPress zou niet mogelijk zijn zonder de vele contributors welke WordPress nóg beter te maken. Zij ontmoetten elkaar op zogeheten WordCamps. Binnen de back-end vindt je nu een overzicht met de komende WordPress evenementen.

WordCamps

Overige verbeteringen

Klik hier voor een volledig overzicht van alle verbeteringen.

WordPress updaten naar versie 4.8

Als je inlogt op de back-end van WordPress, dan zie je de melding dat WordPress 4.8 beschikbaar is. Klik op de link ‘Nu bijwerken’ om jouw WordPress versie bij te werken naar versie 4.8. Wil je een nieuwe installatie van WordPress uitvoeren, dan kan je de laatste versie downloaden via https://nl.wordpress.org.

Upgraden WordPress naar 4.8

Let op

  • Maak voor een update altijd eerst een back-up van de bestanden en van de database. Uiteraard is dit zo geregeld met onze handige file back-up en database back-up tool.
  • Werk voor de update eerst je plugins bij en eventueel je thema. Deze moeten namelijk compatible zijn met de nieuwe versie van WordPress.

Heb je nog vragen, kom je er niet uit, of wil je dat wij WordPress versie 4.8 voor je installeren? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok