Home / WordPress 4.9.8 uitgebracht

WordPress 4.9.8 uitgebracht

6 augustus 2018 - 09:21u - 2 minuten leestijd

Op 2 augustus 2018 is WordPress 4.9.8 uitgebracht. Dit is een onderhoud update waarin meer dan 46 bug fixes en verbeteringen zijn doorgevoerd. We raden je aan om de update onmiddellijk door te voeren.

“Try Gutenberg”

De meeste WordPress gebruikers krijgen na de update een melding in hun dashboard over “Try Gutenberg”. Hiermee is het mogelijkheid om de Gutenberg-editor (de nieuwe editor om content te creëren) alvast te gebruiken voordat deze in WordPress 5.0 wordt uitgebracht.

Gutenberg wordt definitief gepresenteerd in WordPress 5.0

Gutenberg wordt definitief gepresenteerd in WordPress 5.0

Op wordpress.org vind je de verdere details van deze update.

WordPress updaten naar versie 4.9.8

Als je inlogt op de back-end van WordPress, dan zie je de melding dat WordPress 4.9.8 beschikbaar is. Klik op de link ‘Nu bijwerken’ om jouw WordPress versie bij te werken naar versie 4.9.8. Wil je een nieuwe installatie van WordPress uitvoeren, dan kan je de laatste versie downloaden via https://nl.wordpress.org.

Website met auto-updates hoeven geen actie te ondernemen.

Let op

  • Maak voor een update altijd eerst een back-up van de bestanden en van de database. Uiteraard is dit zo geregeld met onze handige file back-up en database back-up tool.
  • Werk voor de update eerst je plugins bij en eventueel je thema. Deze moeten namelijk compatible zijn met de nieuwe versie van WordPress.

Vragen?

Heb je nog vragen, kom je er niet uit, of wil je dat wij je helpen bij updaten van WordPress? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok