Home / WordPress 5.1 ‘Betty’ uitgebracht

WordPress 5.1 ‘Betty’ uitgebracht

22 februari 2019 - 11:49u - 2 minuten leestijd

Op 21 februari 2019 is WordPress 5.1 ‘Betty’ uitgebracht. Deze release omvat prestatieverbeteringen omtrent de block-editor. Bovendien maakt deze release de weg vrij voor een betere, snellere en veiligere WordPress omgeving.

WordPress 5.1 heeft de naam ‘Betty’ gekregen en is vernoemd naar jazzvocalist Betty Carter.

Site Health

Met beveiliging en snelheid in gedachten, introduceert deze versie van WordPress een zogeheten ‘Site Health’. Als gebruiker van WordPress wordt je zo geattendeerd op mogelijk problemen zoals bijvoorbeeld een verouderde versie van PHP.

Site Health
Site Health geeft je handige inzichten zoals bijvoorbeeld een verouderde versie van PHP. 

Verbeteringen block-editor

In WordPress 5.0 maakten we kennis met de veel omstreden Gutenberg editor, ook wel block-editor genoemd. In WordPress 5.1 zijn diverse verbeteringen doorgevoerd aan de editor. Zo start de editor sneller en typen is soepeler geworden. In de aankomende releases worden er nog meer prestatieverbeteringen verwacht.

Verder zijn er nog tal van verbeteringen doorgevoerd in deze release.

WordPress updaten naar versie 5.1

Als je inlogt op de back-end van WordPress, dan zie je de melding dat WordPress 5.1 beschikbaar is. Klik op de link ‘Nu bijwerken’ om jouw WordPress versie bij te werken naar versie 5.1. Wil je een nieuwe installatie van WordPress uitvoeren, dan kan je de laatste versie downloaden via https://nl.wordpress.org.

Website met auto-updates hoeven geen actie te ondernemen.

Let op

  • Maak voor een update altijd eerst een back-up van de bestanden en van de database. Uiteraard is dit zo geregeld met onze handige file back-up en database back-up tool.
  • Werk voor de update eerst je plugins bij en eventueel je thema. Deze moeten namelijk compatible zijn met de nieuwe versie van WordPress.

Vragen of hulp nodig?

Heb je nog vragen, kom je er niet uit, of wil je dat wij je helpen bij updaten van WordPress? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok