Home / WordPress 5.2 ‘Jaco’ uitgebracht

WordPress 5.2 ‘Jaco’ uitgebracht

8 mei 2019 - 11:55u - 2 minuten leestijd

Op 7 mei 2019 is WordPress 5.2 ‘Jaco’ uitgebracht. Deze release maakt het voor gebruikers makkelijker om een betere, snellere en veiligere WordPress omgeving te creëren.

WordPress 5.2 heeft de naam ‘Jaco’ gekregen en is vernoemd naar jazzbassist Jaco Pastorius.

Site Health update

In WordPress 5.1 ‘Betty’ maakten we kennis met de zogeheten ‘Site Health’. Als gebruiker van WordPress wordt je hiermee geattendeerd op mogelijk problemen zoals bijvoorbeeld een verouderde versie van PHP.

In deze release zijn extra elementen toegevoegd om veelvoorkomende configuratiefouten op te sporen én te verhelpen. Ook hebben ontwikkelaars nu de mogelijkheid om additionele informatie toe te voegen voor site-eigenaren.

Site Health
Site Health geeft je handige inzichten zoals bijvoorbeeld een verouderde versie van PHP. 

PHP Error Protection

Als administrator krijg je extra gereedschap om eventuele problemen op te lossen, zonder dat je daarvoor een ontwikkelaar hoeft in te schakelen. De PHP Error Protection helpt je bij het oplossen van de zogeheten ‘White Screen of Death‘ en geeft je tevens de mogelijkheid om in herstelmodus te komen, zonder lastige capriolen uit te hoeven voeren. Dit scheelt tijd én geld.

Verder zijn er nog tal van verbeteringen doorgevoerd in deze release.

WordPress updaten naar versie 5.2

Als je inlogt op de back-end van WordPress, dan zie je de melding dat WordPress 5.2 beschikbaar is. Klik op de link ‘Nu bijwerken’ om jouw WordPress versie bij te werken naar versie 5.2. Wil je een nieuwe installatie van WordPress uitvoeren, dan kan je de laatste versie downloaden via https://nl.wordpress.org.

Website met auto-updates hoeven geen actie te ondernemen.

Let op

  • Maak voor een update altijd eerst een back-up van de bestanden en van de database. Uiteraard is dit zo geregeld met onze handige file back-up en database back-up tool.
  • Werk voor de update eerst je plugins bij en eventueel je thema. Deze moeten namelijk compatible zijn met de nieuwe versie van WordPress.

Vragen of hulp nodig?

Heb je nog vragen, kom je er niet uit, of wil je dat wij je helpen bij updaten van WordPress? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok