Home / World Backup Day 2015

World Backup Day 2015

31 maart 2015 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Op 31 maart 2015 is het World Backup Day. Een dag om je er aan te herinneren om back-ups te maken van jouw (website)bestanden. Gelukkig biedt RealHosting dé oplossing: een automatische back-up service.

World Backup Day 2015

Met het maken van back-ups (ook reservekopie genoemd) wordt een kopie gemaakt van de website. Door dit regelmatig te doen ontstaat een archief. Verlies van data is een reëel risico waar iedere onderneming rekening mee moet houden. Het gevaar zit vaak in een klein hoekje: hackers, virussen, mislukte updates/upgrades, fouten in menselijk handelen (“oeps”), servercrashes en boze ex-werknemers. Het is daarom essentieel dat er altijd goede en recente back-ups van een website beschikbaar zijn!

World Backup Day

De initiatiefnemers achter World Backup Day proberen gebruikers bewust te maken van de gevaren van het niet hebben van een back-up. Maar liefst 30% van de gebruikers maakt nooit een back-up!
Doel van deze dag is om gebruikers een back-up te laten maken van hun (website)bestanden. Op worldbackupday.com lees je meer over dit initiatief.

Hoe zijn back-ups bij RealHosting geregeld?

RealHosting biedt dé oplossing door een automatische back-up service aan te bieden. Deze flexibele oplossing bestaat uit twee onderdelen:

  1. Back-up bestanden
    Dagelijks worden alle bestanden van een website (o.a. plaatjes, software, statische bestanden) gekopieerd naar een veilige omgeving. Daar bewaren wij elke back-up ongeveer 30 dagen.
  2. Back-up database
    Veel websites maken gebruik van een (SQL) database voor de opslag van gegevens. Denk hierbij aan webwinkels en websites met een Content Management Systeem (CMS). Ook voor het automatisch back-uppen van database heeft RealHosting een back-up dienst. Deze dienst maakt iedere 8 uur automatisch reservekopieën van actieve databases. Die bewaren we vervolgens ruim een week.

Lees meer over onze automatische back-up service op https://realhosting.nl/helpdesk/hoe-zet-ik-back-ups-terug/

Heb je vragen over dit artikel?
Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@realhosting.nl.

web-monitoring-ok