Home / (opgelost) Aantal back-ups zijn vertraagd

(opgelost) Aantal back-ups zijn vertraagd

9 januari 2015 - 00:00u - < 1 minuut leestijd

RealHosting vindt integriteit van gegevens belangrijk. Daarom melden we graag als daar mogelijke problemen mee zijn. Op dit moment is er een probleem met een van onze back-up servers. De gegevens blijven gewaarborgd, maar kunnen mogelijk ouder zijn dan gebruikelijk.

Update 10 januari: het probleem is inmiddels verholpen. Back-ups hebben weer de normale snelheid. Mogelijk mis je nog wel snapshots uit de eerste week van januari.

De betreffende back-up server maakt reservekopieën van ongeveer 1/3e van onze servers. Ongeveer een week geleden zijn prestatieproblemen ontstaan. Het afronden van een back-up cyclus duurde meer dan 24 uur waardoor wij geen kopie meer konden garanderen die jonger was dan 24 uur. Na onderzoek bleek een harde schijf defect. Die hebben wij direct vervangen waarna de opslag is geverifieerd. Helaas is hiermee het prestatieprobleem nog niet opgelost. We werken nog hard aan een oplossing.

Nog even voor de duidelijkheid: de gegevens zijn absoluut veilig. De back-ups zijn ook veilig. Alleen kunnen die dus tijdelijk meer dan 24 uur achterlopen.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok