Home / (afgerond) Extra onderhoud in verband met bug in microcode

(afgerond) Extra onderhoud in verband met bug in microcode

13 september 2019 - 12:58u - 2 minuten leestijd

Tijdens de nacht van zondag 22 september op maandag 23 september voert onze IaaS leverancier tussen 00:00 en 05:00 uur onderhoud uit binnen al onze datacenters in Amsterdam.

Tijdens dit onderhoud kunnen de diensten (zoals websites, email en/of servers) voor zeer korte tijd onbereikbaar of langzamer zijn in verband met een noodzakelijke herstart van de servers. Wij bedanken je voor je begrip.

Bug in microcode

De storing op een aantal servers van afgelopen donderdag is hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door een bug in de microcode van de Intel CPU. De microcode is een soort firmware op de CPU. Een fout daarin kan in specifieke situaties leiden tot onderbrekingen. Er is hierover contact geweest met de hardware leverancier die dit met Intel heeft opgepakt.

Hoewel we een aantal verdachte nodes uit het cluster hebben gehaald, is dit geen garantie dat alle microcode/firmware op de overige nodes goed is. Hierom wordt een extra onderhoud ingepland in de nacht van zondag 22 september op maandag 23 september op alle nodes van het cluster op de AMS03.

Tijdens dit onderhoud worden er updates uitgevoerd op de firmware en micorcode van alle nodes in dat cluster. Ook worden er nog wat overige aanpassingen gedaan aan het netwerk zelf die al in de planning stonden en een lagere prioriteit hebben.

Vragen?

Indien je vragen hebt over dit bericht of mocht je na het onderhoud tegen problemen aanlopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via servicedesk@realhosting.nl.

Rutger Systeembeheer & programmeur

Rutger is Systeembeheerder & programmeur bij RealHosting. Hij ontwikkelt gave functionaliteiten voor onze klanten en zorgt dat servers veilig en up-to-date zijn.

servicedesk@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok