Home / (opgelost) Grote aanval op netwerk

(opgelost) Grote aanval op netwerk

4 april 2013 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Update 16u00: Gelukkig is de aanval voorbij. Mocht je nog problemen ondervinden horen we dat graag.

Update:

Inmiddels hebben we iets meer onderzoek kunnen doen naar de aanval op ons netwerk. Wij zorgen er altijd voor dat ons netwerk over ruim voldoende capaciteit beschikt om eventuele pieken en aanvallen op te vangen.
De aanval van vanmiddag was echter gericht op meerdere servers tegelijk en tevens verliep dit via alle glasvezelverbindingen tegelijk. Het dataverkeer kon hierdoor geen omweg vinden om alsnog ons te bereiken. Als klap op de vuurpijl was het volume van de aanval echt enorm (enkele gigabits per server).
Deze ongebruikelijke situatie heeft het voor ons lastig gemaakt om de oorzaak te vinden en te neutraliseren. Hierdoor is ongeveer drie kwartier onze infrastructuur lastig te bereiken geweest. Onze excuses voor het ongemak. We hebben inmiddels contact gelegd met leveranciers hoe we dit in de toekomst beter kunnen opvangen.

Oorspronkelijk bericht:

Helaas hebben wij op dit moment te maken met een storing in het netwerk, wij werken met man en macht om dit z.s.m. te verhelpen. Daardoor zijn wij telefonisch ook slecht bereikbaar.
Stuur ons een e-mail wanneer je vragen hebt over de storing, wij zullen je vandaag nog iets laten horen.
Onze excuses voor het ongemak.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok