Home / (afgerond) noodonderhoud van 19 op 20 juni 2013

(afgerond) noodonderhoud van 19 op 20 juni 2013

19 juni 2013 - 00:00u - 2 minuten leestijd

De afgelopen periode hebben we helaas niet op alle fronten de stabiliteit kunnen leveren die onze klanten gewend zijn. Een paar keer zijn gedeelten van onze server clusters uitgevallen, met overlast voor onze klanten tot gevolg. De oorzaak is gelukkig gevonden.

In nauw onderzoek met onze leveranciers hebben wij een aantal kritische fouten ontdekt in de configuratie. Dit willen wij zo snel mogelijk (structureel) oplossen. De eerste stap is het installeren van een update met betrekking tot de onderliggende hosting software. Deze update zullen wij in de nacht van 19 op 20 juni 2013 uitvoeren. Wij doen dit buiten kantoortijden om overlast te beperken. Tussen 12 uur ’s nachts en 7 uur in de ochtend kan het zijn dat je website, email en/of server tijdelijk niet beschikbaar is. De overlast per server schatten wij in op 10 tot 20 minuten.

Het spijt ons dat wij niet tijdiger kunnen informeren over dit onderhoud. Voor ons is het belangrijk dat we zo snel mogelijk weer een volledig stabiele hosting omgeving kunnen aanbieden waarop onze klanten kunnen vertrouwen.

Bij vragen en/of opmerkingen, kun je een bericht sturen naar onze servicedesk.

Update 3u00: We liggen mooi op schema, ongeveer 60% is voltooid.

Update 4u00: Het onderhoud is succesvol afgerond! Mochten er nog problemen zijn horen we dit graag.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok