Home / Informatie storing ochtend 5 november

Informatie storing ochtend 5 november

5 november 2013 - 00:00u - 2 minuten leestijd

In de ochtend van 5 november 2013 hebben wij helaas een storing gehad aan een gedeelte van onze hosting. Wij bieden onze excuses aan voor de mogelijke overlast die dit heeft veroorzaakt. Omdat wij graag transparant willen zijn, lichten wij met dit bericht nader toe wat er aan de hand is geweest.

Om onze hosting snel, veilig en betrouwbaar te houden doen wij regelmatig onderhoud aan onze systemen. Denk hierbij aan installatie van updates, controle van logbestanden, firewalls, et cetera. Iedere eerste dinsdag van de maand staan onze systeembeheerders vroeg op (rond 2u in de nacht) om dit uit te voeren. Over het algemeen zijn we tussen 5 en 6 uur in de ochtend klaar met dit onderhoud. Zo beperken we de overlast voor onze klanten tot een minimum.

Helaas is er tijdens het onderhoud op 5 november iets verkeerd gegaan. Tijdens een routine update van de onderliggende serversoftware zijn we tegen een vervelende bug aangelopen. Hierdoor was het niet meer mogelijk de onderliggende opslag te benaderen waardoor servers niet gestart konden worden. We hebben direct contact opgenomen met onze softwareleverancier en gezamenlijk hebben wij vanaf 3 uur tot ongeveer 9u30 gewerkt aan een oplossing. Inmiddels is de bug in de software erkend, is een nood-update geïnstalleerd en wordt deze in een volgende versie definitief opgelost.

Wij betreuren nogmaals het feit dat er een storing is geweest. Het is onze filosofie om het onderhoud zo min mogelijk invloed te laten hebben op onze klanten.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn over deze verstoring, vernemen we dit graag.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok