Home / (opgelost) Storing PowerPanel 27 juli 2018

(opgelost) Storing PowerPanel 27 juli 2018

27 juli 2018 - 08:49u - 2 minuten leestijd

Update 30 juli 09:18 – We hebben een outage report ontvangen van onze leverancier PowerPanel. Graag delen we deze met jullie.

“Table optimalisatie heeft voor een vastloper gezorgd. Ook de replicatie had hier last van. Om alleen naar read only te gaan was geen optie (een te groot risico voor dataverlies). Omdat er dan sprake is van een half functionerend PowerPanel, is daar van afgezien.

De uiteindelijk vertraging zat hem in de ondersteuning vanuit Amazon. Er moest een 6de lijn engineer met zwarte band SQL aan te pas komen om de boel vlot te trekken, 2de en 3de lijn konden helaas geen oplossing bieden (net zoals wij zelf, geen toegang meer), de betreffende table had 16M records en 39GB aan data.

Om dit in de toekomst te voorkomen zijn wij bezig om deze table(en) naar een eigen database instance over te zetten (dit is drie weken geleden al in gang gezet, waardoor de applicatie al klaar is, alleen de data moet worden overgezet). Daarbij wordt ook gekeken naar een andere opslag soort voor grote data blocken. Door de vakantieperiode is het nog niet gelukt om deze opsplitsing te voltooien. Vermoedelijk is dit na 10 augustus afgerond.

Uiteindelijk willen we niet dat we met dataverlies komen te zitten, of dat we moeten gaan restoren van een vorige dag. Daarom hebben we gekozen om de boel te blokkeren en de situatie op te lossen. Mogelijk heeft de totale storing daarom 1 a 2 uur langer geduurd.”

Update 13:39 – Het PowerPanel controle paneel is weer bereikbaar. Wel is deze nog wat trager dan gebruikelijk. Onze excuses voor het ongemak.

Update 11:44 – Helaas nog geen progressie. Zoals je kunt zien wordt er hard gewerkt aan een oplossing.

Update 10:43 – Helaas is het nog steeds niet mogelijk om het controle paneel te bereiken. De aard van de storing ligt in de netwerk connectiviteit van onze leverancier. We houden je middels dit bericht op de hoogte van de ontwikkelingen.

Update 07.01 uur – Op dit moment ervaren wij een probleem met de bereikbaarheid van het PowerPanel controle paneel.

We hebben dit probleem gemeld bij onze leverancier.

Rutger Systeembeheer & programmeur

Rutger is Systeembeheerder & programmeur bij RealHosting. Hij ontwikkelt gave functionaliteiten voor onze klanten en zorgt dat servers veilig en up-to-date zijn.

servicedesk@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok