Home / Uitgaand spamfilter verbeterd

Uitgaand spamfilter verbeterd

26 november 2014 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Spam vinden wij maar niets. Daarom zijn wij hard bezig om een aantal verbeteringen te doen aan onze uitgaande email. Hierdoor neemt de veiligheid en betrouwbaarheid van onze emaildiensten verder toe.

Beveiligde, uitgaande email (SMTP)

Wij bieden de mogelijkheid om je uitgaande email (smtp) via RealHosting te versturen. Hierbij controleren we je email op virussen, spam en phishing. Wel zo veilig! En het is ook erg handig: waar je ook bent (mobiele telefoon, tablet, thuis op de wifi) – je kan dezelfde gegevens hanteren. Geen afhankelijkheid meer van je Internetprovider.

Wat is er nu aangescherpt? We letten nu beter op de berichten die je via ons verstuurt. Detecteren we misbruik (zoals spam of een virus) blokkeren we je account voor 30 minuten. Gaat het misbruik daarna verder, dan schakelen we je uitgaande mailaccount uit totdat je het probleem hebt opgelost. Daarnaast hanteren we een Fair Use Policy op de hoeveelheid berichten die je mag versturen. Het moet voor normaal (zakelijk) kantoorgebruik zijn, niet om bulkmail te versturen.

Mocht je account worden misbruikt en wij dit opmerken, nemen we uiteraard contact met je op om de juiste stappen te ondernemen.

Deze verbetering is per direct actief

E-mail via websites

Via websites gehost bij RealHosting worden miljoenen berichten per maand verstuurd. Veel berichten zijn legitiem (zoals contactformulieren). Helaas is het grootste deel spam. Vooral veroorzaakt door onbeveiligde contactformulieren en malware op websites. Het bestrijden hiervan kost veel capaciteit en kan zorgen voor slechtere aflevering van de legitieme berichten.

Om de strijd tegen spam een handje te helpen, is een extra controle actief geworden. Het spamfilter controleert nuof het adres waar vanaf je verstuurt (From) wel echt bestaat. Geen “no-reply@domeinnaam.123” meer zonder dat die mailbox bestaat.

Gebruik je een CMS zoals WordPress of Joomla? Of een ander script om e-mail te versturen? Zorg dan dat je altijd over een correct afzendadres beschikt in de configuratie.

Deze verbetering is per 6 januari 2015 actief

web-monitoring-ok